I can see clearly now

I morse, när jag trava till jobbet i iskyla så kall att jag trodde att jeansen skulle frysa fast på benen så slog det mig varför humöret varit som det varit på sistone. December, månaden som ska vara förväntningarnas månad, när man bara ska gå omkring o dricka glögg o mysa har för mig förvandlats till en månad med måsten. Jag måste baka lussekatter, jag måste bygga pepparkakshus, jag måste fixa ditt och greja datt. O jag tror att det beror på att jag minns hur det var när jag var barn. När vi stod tillsammans i köket en hel dag och gjorde julgodis. Jag har inte gjort en ända godis i år, inte en ynka liten knäck. Men vem säger att jag måste alla de där sakerna? Jo, bara jag själv. Jag brukar inte ge nyårslöften, men på vägen hem i den lite mindre isiga kylan så formulerade jag fram några:

2010 ska jag:
-släppa alla måsten och bara göra sånt som jag, eller ja ok barnen oxå då, vill.
-jag ska bara leka med de kompisar som jag vill leka med och som jag vet tycker om mig för den jag e. Även med mina fel o brister.

-ja o så var det det där med beach 2010, men det är ju återkommande varje år *s*

//Sara

12 timmar

254 samtal

Nu ska jag åka hem o glo på film i sängen.

Over and out!

//Sara

Suck

Har haft en dag utan en klump i magen för första gången på länge. Fram till för några timmar sen. Tänk vad en liten grej som ett sms kan göra. Tack så mycket! Verkligen.
Egentligen orkar jag inte lägga energi på det, men jag känner ändå att jag inte fått ge min version av det hela. Stoppar huvet i sanden för jag orkar inte.

//Sara


FRÅN OSS ALLA TILL ER ALLA EN RIKTIGT GOD JUL!



önskar Sara, mannen, storebror och lilleman

Dan för dan

o stressknuten är nästan borta.

Drog en repa på stan igårkväll o inhandlade de sista julklapparna. En sista sväng till köpcentrumena utanför stan blir det dock för komplettering i eftermiddag när mannen kommit hem. Sen kommer julefriden...
Kvällen före julafton kommer alltid Linköpings-expressen med familj över på gröt och nygriljerad skinka. En tradition som vi haft sedan storebror föddes för 8 år sen. Tyvärr har den några gånger blivit inställd pga kaskadkräkningar och kolik, o igår fick vi reda på att den även blir inställd i år pga mystisk sjukdom :-( Men så är det när man har barn...
Därför ska vi för första gången gå bort på glögg den här dan-före-dopparedag-kvällen. Det blir säkert mysigt det med, paret vi ska till har två stencoola ungar som är så härliga :-)

Nu snart ut och skotta snö, igen...

//Sara


Kan nån förklara?

Hur jag lyckats fått ett blåmärke stort som ett mariekex på min ena fot??
Skulle tro att det är ett resultat av dansens virvlar i fredags :-)

Vad man gör med en lilleman som jämt får skit av storebror för att han inte hänger med i spelet på playstation men ändå behandlar sin kompis likadant när han inte vet precis hur man ska göra?

Vad man gör med en storebror som aldrig kan säga "ja, vad kul det vill jag göra" när man föreslår något? Som inte säger vad han egentligen vill göra för att han förutsätter att han ska få ett nej.

Hur man undviker att vakna med en klump av stress i magen varje morgon fast man har all tid i världen o no place to be?

Varför allt måste vara en kamp, varför kan inget nån gång gå lätt och utan motgångar?

Varför man alltid (oftast) tvivlar på att man gör rätt? Att man valde den bästa lösningen för sig själv och sina nära och att man inte bara travar på i sina vanliga fotspår för att det är bekvämt?

//Sara

Ett gott skratt förlänger livet

Det sägs att ett gott skratt förlänger livet. Om detta är sant så kommer jag leva för alltid. För så mycket som jag skrattade igår har jag nog aldrig gjort. Det var iaf bra länge sen.
En mörk höst och en lång vecka fick en perfekt avslutning med flera decimeter snö och julfest med bästa kollegorna o nya vänner.

//Sara

Could it be?

Hoppet lever, lever om en vit jul. det har snöat hela dagen och fortfarande singlar det flingor mot marken. Önskemålet om att "bara det är kallt i jul så e jag nöjd" har ändrats till en svag förhoppning om att vi kan få packa fram pulkorna och och vina fram till tonerna av "jag ser det snöar..." :-)



Nu har jag bara en fråga, hur kommer det sig att mannen alltid är bortrest när det snöar vilket lämnar skottningen till mig?? ;-)

//Sara

Tre dar, bara tre dar till

Sen får jag ta jullov. Jag är så himla trött. Alltså inte trött sådär som vanligt utan trött i själen, trött i psyket. Det är lite mycket nu överallt. O det är egentligen helt mitt eget fel, vill liksom va med och fixa o greja och styra upp o organisera o bidra. Men jag har insett idag att nu får det nog vara nog. När man känner trycket för bröstet och vaknar på morgonen med en stressklump i magen då är det dags att slå på bromsen. Ska ta mig igenom denna vecka o sen ska jag ta det lugnt. Jag o barnen är lediga hela nästa vecka men då de flesta julbestyr är klara så tror jag bara att vi ska slappa runt och inte göra nåt.

//Sara

Tur att det inte är sången de försörjer sig på :-)



//Sara

En trevlig överraskning

När jag till slut landade i soffan strax före nio och började flippa mellan kanalerna så visar det sig att 3:an visar en av mina favoritfilmer ikväll. Så nu sitter jag här med datorn som ända sällskap och njuter av Holiday :-)

Helgen har gått förbi i ett rasande tempo. Gårdagen bestod av fotbollscup i Linköping, en heldag i en kall bunker men jag blir lika fascinerad varje gång över spelglädjen hos grabbarna. Fast visst vore det kul om de fick vinna en match då o då....
Idag har jag bakat. Det blev fyllda saffransbullar efter eget experiment. Bjöd grannarna när de kom in på glögg, de fick godkänt :-)
Mannen har åkt till Frankrike på utbildning ikväll, efter att vi skjutsat honom till flyget tog jag med mig grabbarna o min mamma till kyrkan och kolla på Luciatåg. Mys, mys...

Utöver det så har jag hunnit klä granen och sytt upp lillemans stjärngosselinne som han ska ha i morgon. Därför tycker jag mig vara värd en stund i soffan innan det är måndag igen.

//Sara


Världens bästa julklapp :-D

Fick en tidig julklapp idag. Det var storebror som inte kunde hålla sig till julafton utan stolt lämnade över sitt första alster från syslöjden. O jag måste säga att jag är MÄKTA imponerad!! KÄRLEK <3



//Sara

3xF

Söndag kväll o jag sitter med datorn i knät och uppdaterar fejjan med lite bilder från helgen.
Helgen som innehållit Fest, Fest o Fåtölj :-)

Helgen som började riktigt bra med att jag fick gå hem vid lunch på fredagen. Hämtade grabbarna tidigt o åkte hem o myste innan det bar av på gruppfest. Matlagning stod på programmet. Alla fick varsitt uppdrag och jag gjorde, tillsammans med Miss Marita Piggy, sallad och tsatsiki.
Tävlingar stod som vanligt på agendan och efter ett riktigt battle of the bosses så är det bara att konstatera att jag är med i nästa gruppfests festkommitté.


Lördagen visade sig från sin allra tråkigaste sida med grå, grå, grå och regn...blev en heldag i mysbyxor. Plockade lite hemma och avslutade, nästan, projekt fåtölj. Nu börjar man kunna se hur det kommer se ut när det är klart.
 

Lördagen slutade dock i annat än grå, grå, grå när vi snyggade till oss o drog ut till Lotta o Patrik för lite partaj. Glögg i Bergshammar ledde till middag på kossan som ledde till efterfest med singstar hos oss. Gästerna åkte vid halv tre o jag la mig i soffan o "vilade" lite. Vaknade fullt påklädd klockan halv 6, pillade ut linserna o dök ner breve mannen i sängen istället.

Söndagen har även den gått i mysbyxornas tecken. Film och fika i soffan med barnen när de kom hem från mormor o morfar. Nu laddar vi för en ny vecka. Mycket jobb och annat fix inför kommande födelsedag o jul.

//Sara

Det är kallt ute nu

men jag gillart!!
Kallt väder = klart väder = soooooool!!! :-D

Dessutom så blev barnen väldigt glada i morse när de fick använda sina nya vinterjackor. Tänk vad lite det krävs för att göra dem glada ibland.

Om man DESSUTOM får sitta inne i sitt mysiga adventspyntade hem och titta på rimfrosten i träden utanför, ja då finns det inte mycket att klaga på. Eller som min moster säger "såhär skulle man ha det när man har det som sämst"

    

//Sara

Gott slut....

Tisdag är långdag.
Men det har varit en bra dag. Kunderna har varit glada, de verkade inte ha läst Aftonbladet, var på ett möte i positiv anda och som grädde på moset lunchade jag med min bästa Petra. Me love u!!
Hem o mysa med grabbarna. Somnade medan jag kollade på bolibompa med lilleman. Vaknade lagom till första avsnittet av årets adventskalender. Den har potential...men den kommer aldrig slå den bästa ever :-)



Ett långt, varmt bubbelbad med doftljus och skön musik efter att barnen lagt sig. En stund med hemmafruarna nu o sen sängen.

//Sara

RSS 2.0