Å nu finns de :-S

"one of those unanswerable questions" - som vår käre Chandler Bing säger...


Så himla skumt..???

La in två nya inlägg ikväll och nu är de borta?? Får kolla med min bloggexpert när jag träffar henne i morgon....

Natti natti!

Förresten...

...så har min deklaration FORFARANDE inte kommit. Jag vet ju att jag kommer få tillbaka, men vill gärna vet hur mycket!!! Tydligen kan man gå in på www.skatteverket.se och kolla om man har e-legitimaton, får väl ta och skaffa mig en sån.....i morgon är en annan dag, o då kanske den kommer :-)

//Sara

Mot ljusare tider..

Har vårdat barn idag med. Eftersom han var piggare idag så gjorde jag upp planer för vad jag skulle göra här hemma. Tvätta fönster, tvätta kläder, rensa i allmänhet....hur mycket av detta tror ni blev gjort?? Alldeles rätt - INGET! Till mitt försvar kan jag säga att jag kom på den brighta idéen att det är rätt dumt att tvätta fönstrena innan gatorna sopas och efter ett samtal till kommunen så vet jag vad jag ska syssla med i påsk.
Sen är det ju faktiskt så att vab= vård av barn, så om han vill spela buzz hela dagen så måste jag givetvis ställa upp på det ;-)

Våren är min favorit-årstid. Ljuset kommer tillbaka, fåglarna kvittrar och grannskapet liksom väcks till liv. Från oktober till mars känns det som om man bodde ensam ute i mörkaste skogen, men så fort ljuset kommer börjar grannarna sticka ut sina vinterbleka ansikten och strax är alla igång och fixar i trädgårdarna. Vår ser för tillfället ut som ett slagfält efter höstens dränering och byggarbetsplats men planerna är att det ska bli ordning på det i sommar, så förrutom tidigare nämnda Italien-resa så har vi vår semester fulltecknad. Vi håller tummarna för en torr sommar...

I morgon ska mannen vara hemma med storebror och jag ska tillbaka till jobbet. Ska bli ganska skönt, vore jag bättre på att ta för mig saker skulle jag gärna vara hemma längre men eftersom jag mest ligger i soffan och pillar naveln så kan jag lika gärna gå till jobbet och göra lite nytta. I morgon ska jag dessutom börja min talträning hos logopeden. Eftersom min röst är mitt viktigaste arbetsredskap ska jag få lära mig att använda den på rätt sätt, vem vet jag kanske redan gör det, men precis som med kroppen kan man tydligen träna sin röst. Det handlar bara om "commitment"....och disciplin är ju tyvärr inte min starka sida. Ska bli intressant iaf, lär säkert komma rapport om det i bloggen längre fram.

Signing out, sköt om er!

//Sara

Prisa gud snart kommer skatteåterbäringen!!

Mannen fick sin skattsedel idag, men inte jag :-( Så vad gör man? Jo man ringer till mannen på jobbet och frågar om man får öppna hans. Det fick man och nu är fickpengarna till semesterresan räddad :-D Semester ja, nu är det "bara"12 veckor kvar och med dagens sol och plusgrader vågar man ju nästan tro att det kommer en sommar i år med. Vi ska åka till Italien och fira min mamma som fyller 60 i juni så för en gångs skull ser vi fram emot en varm och solig midsommar.

Annars har dagen fördrivits i soffan med febersjuk storebror. Jag är välsingnad med väldigt friska barn och brukar ibland känna att kan de inte bli bara lite sjuka så man får vara hemma och mysa en dag. Men den här gången är det så hög feber att han bara ligger, han vill inte äta eller dricka, jag har försökt med ALLT men när inte ens glass eller pannkakor lockar så är det illa...förhoppningsvis vänder det till i morgon.

Vår lilleman är inte som alla andra, eller jo det är han. Det är bara det att den form som barnomsorgen gärna vill att barnen ska vara stöpas i inte stämmer överens med vad han tycker om saker och ting. Vi har under vintern varit i kontakt med en specialpedagog och idag var det uppföljningssamtal. Vi fick bland annat se på videoupptagning från förskolan och det var jättekul, det är ju inget vi får se annars. Jag tog upp min känsla om att personalen har skapat ett problem för att han inte alltid gör som man ska hela tiden, då sa specialpedagogen något som kändes otroligt skönt att få höra som mamma. Hon sa att:

"ibland tror jag att det är barnomsorgen som skapar "problembarnen" genom att inte anpassa arbetet efter hur barngruppen fungerar"

Tack snälla K för dessa ord!!!
Sedan är jag den första att medge att vår lillemans humör inte alltid är det roligaste, men hellre ett barn med humör och integritet än ett som bara följer strömmen.

Hoppas ni haft en bra start på veckan och att den fortsätter så!

//Sara

Sköna söndag...slöa söndag...

Hej på er!

Vill bara säga att JA vi släckte alla lampor under earth hour igår, var ganska mysigt faktiskt och det var länge sedan vårt villaområde var så svart. Sen vet jag hur mycket en lampa drar och det är inte dem som är energiboven hemma så vi får väl se det som en manifestation och inte ett sätt att "spara" energi.

Ok, såhär var planen för denna söndag:
-Barnen skulle med mormor på bio, under tiden skulle mannen och jag rensa i källaren, förstår inte var alla saker kommer ifrån :-S
-Promenad till barnens morföräldrar för lite grillkorv i trädgården.

Såhär blev det:
-Storebror som gick o la sig med huvudvärk i går vaknade idag med feber, lilleman fick gå själv på bio och vi andra kamperade i soffan hela dagen....

Så så kan det gå. Tog mig iaf iväg och tränade på eftermiddagen. Var på cirkelträning där varannan station är styrka och varannan kondition. Söndagar är en populär dag och det var rätt mycket folk. Brukar alltid se till att ha en tom "station" före och efter mig men idag var det fullt. För att inte stressa killen före mig så körde jag lite längre på min maskin så att han fick avsluta sin i lugn o ro....tyvärr tänkte inte "damen" bakom mig på samma sätt. Så fort rösten sa åt oss att byta station så hoppade hon vidare och stod o stampade tills jag flyttade på mig. Mycket irriterande! Min träning blev inte lidande, jag jobbar hårdare när jag är arg, o förhoppningsvis lärde hon sig nåt till nästa gång.

Men nu sitter jag i soffan medan barnen kollar på film, jag är mätt, nyduschad och solen skiner ute...inte mycket att klaga på alltså. Känner mig rätt redo att ta mig an en ny vecka med allt vad den har att erbjuda.

Ha de bra!

//Sara

Tack för att du finns kära VM-kval...

...då kan jag med gott samvete sitta med datorn i knät för mannen ligger djupt koncentrerad i den andra soffan. Sitter o pillar lite med bloggen, kommer det bli som med facebook...blir man addicted?? Upptäckta iaf att man kan ändra namnet på bloggen så nu känns det lite mer logiskt. :-)

Mannen ja, en stycket äkta make sedan 9 år bor i samma lilla hus som jag. Här huserar även två sjövilda killar på 7 och 5,5 som jag älskar över allt annat, även om jag allt som oftast bryter ihop på dem och helst av allt vill ställa ut dem bredvid soptunnan. Det är då jag tänker på familjerna Annorlunda. Ni vet det där programmet på tv4 på måndagar. Hur 17 kan man frivilligt välja att göra 10 barn??? Jag är grymt imponerad att de verkar fixa det och tänker varje gång att jag ska aldrig mer gnälla över att storebror speglar sig i all evighet och att lilleman jämt ska ha sin vilja igenom...

Det är inte lätt att hitta på ett bra namn på sin blogg...

Ville ju ha nåt bra namn på bloggen, som speglar lite vad jag skriver om. Men det var lättare sagt än gjort, alla bra namn var ju redan tingade! Tyckte iaf att jag kom på ett bra, som accepterades, till slut. Helt klart hade jag ju dock inte tänkt eftersom å ä och ö fortfarande inte fungerar i webadresser...men men, man får väl använda fantasin. Undrar just om "tanktelajt" som det blir fonetiskt betyder nåt... :-S

Ikväll är det lördagkväll. Ska ha några goda vänner på middag, o vi ska INTE kolla på Robinson. Den lokala videobutiken kommer att tjäna mycket pengar på vår familj de närmaste lördagskvällarna, våga vägra Robinson och all annan förnedrings-tv...

OM det mot förmodan är någon som hittar min blogg så vill jag önska er en trevlig lördagkväll :-)

//Sara


Välkommen till min nya blogg!

Min blogg kommer va ett ställe där jag tömmer det som snurrat i huvet under dagen. Det som varit bra och det som kanske inte kännts lika bra.
Har funderat på det där med blogg länge nu, inte tyckt att jag haft så mycket att säga. Men det är ju precis detta som blogga handlar om, ett ventilationshål i cyberrymden.

Vi ses out there!!

//Sara

RSS 2.0