En kväll i trädgården

Hade tänkt skriva dagbok över resan ikväll men istället blev det två flaskor vin och jordgubbar med Petra i trädgården istället. Mycket snack o en förkylning gör att jag nu tappat rösten :-( Men det är det värt för det var väldigt trevligt. Tack Petra, jag är glad att du finns och hoppas du känner att vi finns här för er!! Kraaaaam

Dagen tillbringades på stranden och eftersom solen verkar lysa i morgon med så blir det nog en repris. Men först ska vi måla trappen och balkongen.

//Sara

Hemma igen :-)

Jaha, så var vi hemma igen efter 10 dagar i bella Italia. Det har verkligen varit toppen men det är som vanligt skönt att vara hemma. Tänkte jag skulle skriva en liten resedagbok hör på bloggen där ni kan läsa om opch se bilder från vår resa. Men det får bli ikväll, just nu kallar tvättstugan och sen ska jag nog ta en tur ut i solen som faktiskt skiner även här hemma i Svedala :-)

Arrividerci!

//Sara


SEMESTER!!!

Jag säger det igen SEMESTER!!!
Väskan är packad och benen är rakade, i morgon klockan 05.30 kommer taxin som ska köra oss till flygplatsen.
Pass - check
Pengar -check
Pilett - check

...o väskan väger inte riktigt 15 kg, så det  kanske kan bli lite shopping, om jag nu kan hitta nåt som inte är mini mini mini ;-)

I tio dagar framöver blir det pasta, pizza och limoncello på Masseria Coccioli, blogginläggen kommer nog bli lätträknade men vi ses när jag kommer hem.

CIAO!!

//Sara

Ledig tisdag

Har varit ledig idag, ett perfekt tillfälle att börja packa och springa på stan o fixa de sista grejerna inför resan. Ja ELLER HUR!!? Började dagen hos tandläkaren där jag skulle laga en trasig lagning, brukar gå rätt snabbt men idag slutade det med en rofyllning :-( Eftersom vi ska ut o resa på torsdag så fick jag tid efter lunch idag. Så ner på stan o fara runt som en liten iller med minneslappen i högsta hugg. Hann med nästan allt, får ta resten i morgon.
Var på Sarah salongen och fixade till bikinilinjen, med vax! Första gången, det gjorde ooooont! Tror jag håller mig till veetkrämen i fortsättningen. Sen iväg till hamnen för lunch med Lotta, Amanda och Viggo. Kommer sakna Lotta när vi är borta, vi pratar ju nästan varje dag. Fast vi kom överens om att vi skulle ta en riktig bläcka när vi kommer hem :-)

På väg tillbaka till tandläkaren ringde chefens chef och berättade att jag inte fått tjänsten som jag sökt. Jag måste tuffa till mig lite först men annars ansåg han att jag hade allt som krävs för den typen av jobb. Så nu ska jag skaffa mig lite tjockare skinn :-) På sätt o vis var det väl skönt att jag inte fick den, var inte helt säker på att jag ville ha den och nu slapp jag ta ett beslut. Det går väl fler tåg. Ska bli spännande och se hur det kommer bli med hon som fick tjänsten, hon är inte mitt första val om jag fått välja vem som skulle va min chef, men om ledningen anser att hon kommer att göra ett bra jobb så ska man inte rita fan på väggen i förtid. Alla måste få en chans att visa vad de går för innan man bildar sig en benhård uppfattning.

Tillbringade i alla fall hela denna vackra, soliga eftermiddag i tandläkarstolen. 2,5 timme!! o jag måste tillbaka i september och göra klart :-( Tur att jag prenumererar på tandvård annars hade jag blivit fattig som en krykråtta.

Tog en powervalk med Evelina ikväll och avslutade till min grannes förstjusning med lite styrka i trädgården. Hon frågade om man inte sprang tjejmilen, men lite styrka skadar inte.

Har ju ändå hunnit en hel del idag visar det sig, utom det jag skulle ha gjort nämligen packa. Men det är ju en dag i morgon också men sen smäller det!!!!

//Sara

Städa, städa hela lördan...

Nog blev det sovmorgon alltid. Barnen vaknade vid 9 och kvart i 10 masade jag o mannen oss ur sängen och ner till frukostbordet.
3 timmar senare har jag landat nyduschad i soffan. Hemmet är så gott som skinande rent och doftar sådär fräscht som det gör när man använt starka rengöringsmedel. Nu sitter jag och försöker ladda upp bilder från gårdagen på min facebook men det verkar som om fejjan har en dålig dag för det går inte alls :-(
Previa ringde förut och frågade hur det var med mig o min lilla mage. Det är mycket bättre nu och jag har inte känt av den lilla mat som jag åt igår kväll. Ska dock hålla mig till snäll och mesig kokt mat ett par dagar till och det känns sådär, framförallt eftersom jag planerat att hänga på Evelina o Malin ut ikväll :-( Men det kommer väl fler chanser, vi har ju en ju en lång, solig sommar framför oss, eller??

//Sara

Det blomstertid nu kommer och sjung om studentens lyckliga dar...

Så var den äntligen här. Skolavslutningen. Regnet öste ner i morse så jag fick berätta för en besviken storebror att avslutningen skulle bli i kyrkan istället. Men man valde att trotsa vädergudarna och genomföra som planerat TJOHO!! Vi drog på full regnmundering och drog iväg och trots ösregn och nedkortat program så sken storebror som solen hela tiden.
  
På väg ner till Vallarna, alla är vid gott mod trots regnet :-)
Mitt i paraplyhavet står han i blå regnjacka, min ettakluttare som blir toalettdykare till hösten.


Efter att ha torkat upp och tagit en fika hemma så var det dags för nästa examen, min kusin tog studenten idag. Vi sällade oss till släkt o vänner för att fira henne med blommor o champagne.


Vi är en rätt stor släkt, jag inser det när vi är samlade flera sycken på samma ställe. Vi har:
Mormor
Fyra barn
11 barnbarn
8 barnbarns barn

Totalt med respektive blir vi en nätt samling på.....trumvirvel.... 34 pers!!! O då har jag inte räknat med bonusbarnen :-o
Det är sällan, eller aldrig, som vi lyckas få alla på samma ställe samtidigt men vi har oftast väldigt trevligt när vi ses.
Släkten är värst brukar man säga och alla har sin egen konstellation och relation till sin familj. Det jag har funderat lite på är att familjen och den närmaste släkten är ju mångas trygghet, varför är det då ofta så att många känner att de behöver hävda sig vid familjesammankomster? Det är ju då man ska känna att man kan vara sig själv, inte vara den med det häftiga jobbet, den dåliga ekonomin eller vad det nu må vara man vill gömma eller framhålla. Undrar hur många det är som ärligt kan säga att "jag är alltid mig själv, o om det är nån som har problem med det så är det deras problem inte mitt"?

Det har varit en lång dag och jag känner mig ganska trött nu när jag sitter i soffan och knåpar med inlägget. I morgon tror jag att jag ska ta sovmorgon innan dagens storstädning. Måste städa för jag avskyr att komma hem till stök när man varit bortrest. Och som lilleman sa i morse "mamma, nu är det bara 6 dar kvar"

//Sara


Torsdagkväll

Låg ju hemma i soffan igår. Hade ingen feber men kände mig matt. Tur att syster yster lånat ut sin Sex And The City box så jag hade nåt att göra. Kände mig pigg i morse så jag packade mig iväg till jobbet. Hann bara komma dit så kände jag att jag nog hade haft lite för bråttom. För att inte ge ut för mycket info för er som tänker i bilder så har min mage varit i uppror de senaste dagarna och idag värkte den ordentligt. Hade administrativt arbete hela dagen så jag tänkte att det ska nog gå bra men efter att ha pendlat mellan magknip, illamående och kallsvettningar ett par timmar så kastade jag in handduken och åkte hem. Passerade apoteket för lite vätske ersättning och City Gross för Pro Viva och Dofilus innan jag landade i soffan. Känns bättre i kistan  nu förrutom att jag är grymt hungrig...är dock satt på flytande kost resten av dygnet, förhoppningsvis är det bättre i morgon då jag ska på studentuppvaktning.

När man ligger hemma och kollar på TV som inte kräver mycket av ens intelligens så far tankarna runt. Just nu snurrar de runt en nära vän som för tillfället inte mår speciellt bra. Jag vet inte hur jag ska göra, jag hoppas o tror att hon vet att jag finns där om hon behöver mig men jag vet inte riktigt hur jag ska bete mig. Ska jag vänta in henne eller ska jag vara mer på? Ska jag låta henne ringa mig när hon vill prata eller ska jag ringa upp och fråga hur det är? Själv är jag ju sån att jag gärna ältar med alla som vill, eller inte vill kanske för den delen, saker som snurrar i mitt huvud. Jag menar jag ringer ju inte för att jag är nyfiken eller vill vältra mig i andras olycka, jag bryr mig!!

I morgon är det skolavslutning. Som alla andra år så kommer samtalet så småningom in på vädret. Här hemma samlas vi på gräsvallarna utanför slottet och är därför väldigt beroende av vädret. Tänk vad energi man lägger på att oroa sig för vädret, kolla det på tv och webben, hoppas att smhi har gissat rätt eller fel bara denna gång. Tänk vad mycket energi man lägger på något som man inte kan påverka överhuvudtaget!! Idag väljer jag att hoppas på att de gissat fel när de säger regn och 12 grader i morgon eftersom solen skiner ute ikväll, vad är det man säger "hoppet är det sista som överger en"   :-)

//Sara

Sjuk :-(

Har varit väldigt trött ett tag, trott att det varit orken som var på väg att ta slut nu när semestern närmar sig med stromsteg. Men så var det inte. Kände mig kymig hela eftermiddagen, när jag kom hem hade jag ont i hela kroppen o frös. Tog tempen, 38 grader, feber!!!
Så det blir till o ligga hemma i morgon, förhoppningsvis inget långvarigt eftersom det är skolavslutning på fredag. Har dessutom en optikertid i morgon men med lite alvedon ska det nog gå bra.

Nu ska jag nanna kudden, natti natti

//Sara

Ps Det här är INTE bra för träningen, tur att jag tog en runda med Evelina igår...

Söndagsshopping

Har varit i Norrköping och shoppat idag. Det blev ett Nintendo DS till barnen, tenniströjor till mannen, en ryggsäck och ett par skor til mig som jag ska traska omkring med när jag är i Italien. Har jag berättat det? Jag åker till Italien om 11 dar !!!:-)

TIMBERLAND HYDROCLIMB W WHITE  HAGLÖFS CORKER ALGA GREEN/OLIVE

Avslutade dagen med besök på Busfabriken, kul lek för barnen och tre timmar nästan ostörd läsning för mig o mannen. Läser Harry Potter just nu, nästsista boken Halvblodsprinsen. Det är SJUKT spännande just nu. får se till att läsa ut den innan semestern för den är för tung för att ta med.

Nu är det filmtajm och i morgon är det måndag. Måndag = jobb och intervallträning med Evelina

//Sara

Lördagsnöje

Mannen var ju som sagt och grillade o kolla fotboll med matklubben igår så jag o grabbarna hade myskväll hemma. Kollade på film och käkade godis. När de gått o lagt sig så blev det kvalitetstid för mamman:



NEED I SAY MORE???!!   ;-)

//Sara


After work och intervall-träning

Eftersom vi varit så duktiga på jobbet bjöd de på lite after work igår. Vin, snacks och trevligt sällskap i fikahörnan. Nice! Basse och Oscar var i sitt esse, man kan alltid räkna med att skratta så tårarna rinner när de är med. Lämnade gänget vid 8 för att gå på bio med mannen. Vi var o såg The Reader med Kate Winslet. Har sett fram emot att se den och den var jättebra men att gå på bio klockan nio en fredagkväll efter att ha druckit en del vin kanske inte var min bästa idé....

Eftersom jag har varit så trött på sistone så bestämde jag mig för att sova läääänge idag. Sov till halv 9 och låg o slumra till 10. Kände mig ändå sliten så mannen körde iväg mig på en runda.
Så här sitter jag nu, 40 minuter senare, och eftersvettas. Har kört intervallträningen som de rekommenderar om man ska klara att jogga runt tjejmilen. Känns så himla skönt och det bästa av allt är att nu kan jag med gått samvete ligga o dröna i hänmattan resten av dagen :-)...eller nä det går ju inte, jag har ju rivit cykelskjulet så nu finns det inget att fästa hängmattan i :-(

Ja ja, ikväll blir det iaf mys med grabbarna, mannen ska på fotbollsfest med sin matklubb.

Om 6 arbetsdagar är det semester, och om 12 dagar landar vi i mitt favvoland Italien :-)

//Sara

Lilla-patte-klappar-dagen idag :-)

Ja han säger ju det vår käre Gert som snart är i mål på sin promenad. Lite impad blir man, undrar hur han ska få tiden att gå när han kommer hem.

Anyway...veckan hittils:
Måndag: Sprang i spåret
Tisdag: Tränade innan jobbet
Onsdag: Bakar chokladkaka

Själen måste ju ha lite oxå.... ;-)

Ikväll är det dags för Grey´s igen. Alla snackar ju om att det är säsonsavslutning med dubbelavsnitt men enligt tidningarna är det bara ett avsnitt idag. Vad betyder det? Att det är säsongsavslutning idag eller att man får ladda med näsdukar en onsdag till? Värdsliga problem som ni märker.

Shoppade ett par klänningar i måndags, en som man kan slänga på sig när man ska till stranden och en som man kan ha till lite fint. Var det tänkt i alla fall. Strandklänningen passade inte, den var för STOR! HURRA!!!! Det händer ju typ never. Finklänningen var lite för lik ett  genomskinligt baby-doll nattline och nja kände mig lite för gammal för den. Hoppas, hoppas, hoppas nu bara att den andra klänningen finns i min storlek för den tror jag kan bli en riktig sommarfavvo.

I morgon åker mannen till Oslo och jobbar och ni vet vad det innebär..ingen dator hemma :-( Hade ju tänkt köpa en nu när jag fick min bonus men den gick till husamorteringar istället *jippey*. Så vi får väl se när skatteåterbäringen kommer, då kanske jag kan få köpa mig en dator då.

Nähä, dags för frosting på kakan...mumma!!!

//Sara

En gång är ingen gång

Men två gånger är definitivt en vana :-)  (kanske)
Var ute o joggade efter jobbet. Vill gärna påstå att jag sprang men på slutet var det knappt styrfart så jag får säga jogga. Blev väl en så där 3 km iaf och jag powerwalkade bara uppför en halv backe. Eller backe förresten, ni som trampat elljusspåret på Hållet vet att mördarbacken nere där spåret vänder vid ån inte bara är en backe, det är rena rama väggen!!! Grannen tyckte jag skulle hänga med honom ut på intervallträning i morgon men jag har sett takten han springer i o jag tror att det är bäst för alla om jag avstår...för tillfället iaf :-). Om tre månader är det dags för tjejmilen i Stockholm och i år ska jag hålla mig frisk, tänkte försöka få in i alla fall ett par rundor i veckan för att sedan toppa formen på jogga jorden runt i augusti.

SÅ! Nu har jag berättat om min vision, så alla ni som läser detta, peppa mig och tro på min vision för det kommer jag att behöva!

I morgon är det tisdag. Då ska det bli spännande o se om min morgonträning blir en engångsföreteelse eller en vana. Sen får vi väl hålla tummarna för att allt funkar på jobbet också förståss ;-)

//Sara

Tekniska problem.

Vi har haft tekniska problem på jobbet idag, serious tekniska problem! Allt på grund av ett litet ynka blixtnedslag i Stockholmia. Oftast brukar dessa små hickor vara ganska snabbt lösta men än så länge fungerar inget annat än telefonen och internet. (Internet kom igång vid lunch tack o lov!)
Eftersom det är lugnt på jobbet så har de skickat hem folk i förtid, några i taget har fått flexa ut och eftersom alla vill gå hem tidigt så har man använt sig av lottning. Jag jobbar inte heltid vilket innebär att jag går hem lite tidigare varje dag. Därför tyckte jag att jag kunde vara schysst och avstå lotteriet till förmån för mina kollegor som annars jobbar till 17.15.

Verkar dock vara rätt ensam med det tänket för 14.30 trippade några deltidare hem....de skulle egentligen ha jobbat ända till 15.00!!! :-o Det som jag tycker är värst är att den som gör lite extra för sin omgivning sällan får någonting för det. Fast å andra sidan om alla var ego och tänkte på sig själv först så vete katten...den världen vill jag inte leva i. Jag tänker fortsätta "take one for the team".

Så här kommer en stooooooor kram till alla er som fick lov att sitta kvar på jobbet trots att solen skiner ute och smhi lovar regn resten av veckan....
(o en liten kram till er heltidare som vann lotteriet fare and square, hoppas ni tog tillvara denna extra lediga tid ;-) 

//Sara

RSS 2.0