Alla helgons dag

Julmarknaden var visst inte förrän i morgon så nu sitter jag o väntar på att barnen o mamma ska komma hit så vi kan åka till kyrkogården och tända ljus hos våra nära och kära. Hade tänkt ta en promenad dit igår kväll men fastnade med datorn i knät i nästan tre timmar. Tänk vad tiden går fort när man har facebook, bloggen och spotify!

Idag ska jag för första gången karva en Halloweenpumpa. Ska bli spännande och se reslutatet. Barnen har varit på mig hela veckan om att VI ska göra det, men jag vet att det kommer sluta med att JAG gör det :-) Bildbevis kommer säkert senare....

Känner mig lite fundersam och irriterad, men jag misstänker att det bara är mina egna hjärnspöken som bråkar. Ska bli skönt att få prata av sig ikväll och få ventilera. Bara att säga vad jag funderar på högt brukar hjälpa till o släppa trycket...

//Sara

I will survive :-)

Igår åkte barnen till farfar och Maggan och kommer inte hem förrän i morgon. Idag åkte mannen till Indien och ska va där en vecka. Detta innebär det ovanliga faktum att jag är helt själv hemma ikväll, Vad göra?
Velade fram och tillbaka med Evelina om vi skulle ta en After Work på Fik@ men det slutade med att vi stannar hemma hos oss själva och eftersom jag inte är nån fan av Idol så har jag laddat upp inför kvällen:



Tror nog jag har så jag klarar mig :-D

I morgon ska jag med mamma och barnen på årets första julmarknad, sen blir det pyjamasparty med Petra, Marie och alla barnen. Vin, godis och film står på programmet.

//Sara

Fan of Mikael Persbrandt

Satt o kollade igenom min facebook-profil. Är med i gruppen Mikael Persbrandt. Nu undrar jag, finns det nån, svensk, man som är sexigare än denna karl???? Jag bara undrar!!!! Att han verkar ha blivit värsta myspappan gör att han bara blir hetare i mina ögon...
Drömde en dröm för ett tag sedan som jag kom på nu. Det var när jag o Eve låg o vilade middag efter att vi tagit oss runt Tjejmilen. Jag drömde att jag hånglade med Mikael Persbrandt. Han blev jättekär i mig men jag sa att nähä det går ju inte du har ju precis fått barn!! Mitt eget äktenskap verkade inte spela nån roll. :-O
Fast å andra sidan så har jag ju Mikael Persbrandt på min "lista", ni vet listan med de fem personer som det skulle va ok och...ja vad man nu skulle vilja göra ;-) Har än så länge bara tre namn, det är Micke, Hugh Jackman och Robert Redford. När jag frågade mannen kom han bara på tjejer som INTE skulle va med på listan *s* men till slut fick han fram Michelle Pfeiffer och jag måste säga att hon e väldigt snygg....

 

Mannen?              Micke?


Lika som bär?? Nja samma frippa men där slutar väl likheterna :-D

//Sara

Ändrade planer

Idag skulle jag, Thess och alla barnen åka till Stockholm och hälsa på Kikki, Milton och lilla nytillskottet Oliver. Såg fram emot en mysig lunchträff i deras nya hus i Bromma, följt av lite shopping på Ikea. Måste fylla på värmeljusförrådet!
Men tji fick vi! Det är som vanligt när hösten och alla dagisbaccillerna kryper fram. Kikki drabbades av värsta förkylningen och tappade rösten. Så då var det ju inte stor idé för oss att åka upp, för det var ju liksom det som var tanken, att vi skulle prata, prata, prata.

Fast vi har haft en mysig dag iaf. Thess och Thea kom upp vid 9, vi lekte tillsammans för att sedan gå ner på stan och äta lunch. Killarna fick bestämma, det blev MacDonalds....
Tog vägen via biblioteket hem för att låna lite böcker till den bokslukande storebror, där fanns det tipspromenad och annat pyssel :-)
I eftermiddag har vi spelat dator, kollat på tv, slumrat i soffan...gissa vem som gjort vad ;-) Nu är de uppe på sina rum och leker, de är inne i nåt stim nu när det funkar jättebra och även om de blir arga och frustrerade på varandra så är det inte lika ofta som det slutar i handgemäng (peppar, peppar...)

Ikväll ska mannen och några kompisar planera menyn till höstens frufest, så det blir soffan för mig (för ovanlighetens skull *s*)

//Sara

Hooked on Hemnet

Sitter o porrsurfar på hemnet. Ja jag kallar det porr när man sitter o suktar efter andra hem än det man har *s*
Mitt senaste VILL HA e detta palats. Det är så himla nytt och ljust och fräscht!! Frågan e bara, kan man göra det lika mysigt och har det lika mycket själ som vårt fina hus från 1913? Jag tror inte det....dessutom så tror jag att jag skulle sakna gräsmatta, för att inte tala om vårt nya fina utbygge.

Men varför e de så, att man inte e nöjd med det man har? Varför man aldrig stannar upp och bara njuter av nuet? Tänk om alla, inklusive jag själv, kunde bli mer som Ferdinand.



Helgen lider mot sitt slut, har myst med guddottern Thea och hennes föräldrar, myst med familjen och pga det gråkalla vädret har vi tullat ordentligt på värmeljusförrådet. Tur att vi ska ta en tur förbi Ikea på tisdag. Då ska jag upp o snuffa på en alldeles ny liten Oliver :-)

Men först måndag, chefar i morgon o i morgon e de en hel del att pilla med och rapportera. Fullt upp mao, min favoritsysselsättning :-)

Nu ska vi se om det e nån som kan slå Filip och Fredrik, kvällens wild card e Stefan Holm, och större vinnarskalle finns väl inte?

//Sara

Bored, uttråkad och ute faller regnet... remix

Såg att jag använt mig av denna rubrik tidigare *s*

Jag är uttråkad, jag kände för att chatta bort en stund med kompisar som jag behöver catch up with, men ingen är online :-(

Tror jag ska lägga mig i sängen, tända ljus och läsa Harry Potter en stund. Ladda inför kvällen då
Linköpingsexpressen med familj kommer på besök :-)

Ha de!

//Sara

Onsdagsmiddag

Idag har vi ätit middag hos Lotta, Patrik, Emma, Amanda och lilla Viggo. Jättetrevligt med lite middag och trevligt sällskap i all enkelhet. Varför måste man göra en så stor grej av allt? Varför måste man planera värsta middagen för lördagkvällen 4 veckor senare när det är minst lika mysigt med pasta carbonara en helt vanlig onsdag?
Jag tror att man är så fast i träsket med jobba, hämta barn, göra läxor, laga middag, lägga barn, somna i soffan att man glömmer den enkla vardagslyx som en middag med goa vänner.
Våra gamla grannar hade ett gäng kompisar som de åt middag med varje vecka, var tredje vecka var man middagsansvarig. Tänk vad mysigt, en kväll två veckor av tre får man åka bort o sätta sig vid dukat bord. Den lösningen skulle jag också kunna tänka mig, nån som vill haka på?

//Sara


EARTHQUAKE!!!!!!

Vakna i morse av att hela huset skakade! Upptäckte rätt snart att det bara var grannen som börjat med sin dränering så jag kunde lugnt fortsätta med min morgon :-)
På tisdagar lämna mannen grabbarna, då tar jag sovmorgon. Ända till 7!!! Sen pular jag runt i badrummet för att sedan njuta av frukost ensam i lugn och ro. Ja idag vart det väl inte så mycket lugn och ro men vi gick ju igenom samma sak förra året med ett underbart resultat så även om jag lider med dem att de nu måste leva i leråker så vet jag också att det ju i slutändan blir så himla fint!!!

Nu dags att hoppa på hojen, en ny dag på jobbet hägrar.

//Sara


Bildbevis :-D



Har ju helt glömt bort! Bildbevis från vår kryssning....visar bara fin fina "före" bilden, det som händer på färjan, stannar på färjan ;-)

//Sara

En bra dag

I helgen har Josefine och Maciej varit här. Fin och jag har känt varandra i snart 15 år, sen vi pluggade, spexade och festade i Skövde. Vi hängde ihop jämt, som Piff och Puff. Numera bor hon i hufvudstaden och det är inte så ofta vi ses, vi pratar ofta om det men tiden går. Som den här helgen t ex, den bokade vi i slutet på juli, inte lätt att synka almanackorna.
Vi hade iaf en mycket trevlig kväll tillsammans, men god mat, champaaaaanche och Trivial Pursuit (jag vann ;-). När vi slog upp ögonen igår sken solen från blå himmel så en promenad med fika på stan blev ett perfekt avslut på en mysig träff.

I morse hade vi avslutningsmöte med snickaren. Det är ett tag sedan de blev klara men det är alltid lite lösa trådar att knyta ihop. Efter att familjen gett sig iväg åt jag frukost i lugn och ro innan jag tog en promenad till jobbet. Förra veckan blev det inte så många morgonpromenader och det slog mig när jag gick där att jag saknat dem. Jag föredrar att va ute o gå när luften är kall och klar som den var i morse, men det var nästan ännu mysigare att traska hem i skymningen och veta att när jag kommer hem väntar det bästa jag har...eller ja, kidsen var fullt upptagna med sitt och mannen mötte jag i dörren innan han drog vidare men maten stod färdig på bordet så jag ska inte klaga :-)
Nu har storebrors kompis åkt hem och killarna sitter klistrade framför Avatar. Ikväll får jag flippa på fjärrisen hur jag vill, ikväll får jag kolla på de svenska Hollywoodfruarna...men vänta lite nu...det är ju inget sånt ikväll. Hm vad ska man då roa sig med, får surfa in på tv.nu och kolla.

Den här veckan ska jag chefa några dar, i vanliga fall traskar jag hem strax före fyra fyra dar av fem. Denna vecka blir det att gå hem efter fem fyra dar av fem. Vi får väl se vem det är som somnar tidigt i soffan på fredagkväll :-) Fast på onsdag ska vi få mat hos Lotta och Patrik och det är alltid välkommet!

//Sara

Amaaaaaaazing!!!


Det kostar att ligga på topp.

Var på fest igår. Igen. Dressade om till galastassen redan på morgonen, några timmars jobb och sen busstur till den stora, vita golfbollen i huvudstaden för att fira arbetsgivaren som fyller 100 år. Seminarie, mingel, middag och underhållning. Up with people uppträdde, vilka sjukt duktiga ungdomar!!! Hade ståpäls och tårar i ögonen om vart annat.
Efter en sväng till baren där ett glas vin kostade whopping 75 spänn blev det lite tanzit och sedan gick bussfärden hem till Nypan igen. Lagom trötta och sega höll vi på o få spel när busschauffören meddelade att busstation var slutdestination och inte jobbet!!!! Förmodligen! Han fick gott bita i det sura äpplet och köra oss ända "hem" för det stod det på piletten :-)

Allt detta festeriande ledde till en ganska seg dag på jobbet....det var otroligt skönt att komma hem till hemmets varma famn, få middag, facebooka lite (man skulle ju kunna tro att jag blir less på att sitta framför datorn eftersom jag stirrar på en skärm hela dagarna, men icke!) och sist men inte minst, krypa ner i soffan och njuta av veckans avsnitt av Greys. Vad blir det denna vecka? Tårar, skratt?? Det som är mest intressant är vilken nästa twist ska bli nu när Meredith och McDreamy är superkära, Izzie är "frisk", Little Grey och McSteamy bor ihop, Yang och GI Joe pratar....(jag Greys-fanatiker?? vad får er att tro nåt sånt *s*)

Men som sagt det kostar att ligga på topp och jag börjar så smått längta till helgen, känns som om jag aldrig kommer i kapp, ska det va såhär till i vår så kommer det bli en låååååång vinter.

Ska förresten få gäster på lördag och har för tillfället matidétorka! Så smarriga, mumsiga förslag på god mat välkomnas, comment away!!! :-D

//Sara

Hässelbyloppet

Två sätt att ladda upp inför ett millopp:

Alt 1:
Löpträna några ggr i veckan
Ladda med en näringsriktig middag och kom tidigt i säng dagarna innan
Se till att du e fullt frisk

Alt 2:
Spring Tjejmilen, tyck sedan att det där var väl ingenting och löpträna inget mer inför nästa lopp 6 vekor senare
Ladda med en 24-timmars till Åland med party till klockan 6 på lördagmorgonen (loppet är på söndagen), ladda/bota baksmällan med pizza och läsk.
Var lite hostig och småförkyld


En retorisk fråga, vilken tycker NI verkar bäst och vilken tror ni att jag använde mig av?

Efter 3,5 km trodde jag att jag skulle dö. Efter 5 höll jag på o spy och bestämde mig då för att gå en bit. Gick och sprang sedan om vartannat och kom till slut i mål på tiden 1h 12min 47 sek, 35 sek långsammare än på Tjejmilen. Inte så illa pinkat iaf, sprang halvmilen på 34,08. Vilket får mig att fundera, var det den, vi kan kalla den mindre bra uppladdningen som gjorde att det inte gick bättre eller hade jag för högt tempo i början? Hade faktiskt varit lite kul att veta kilometertiderna...

Fick iaf, som alltid, en mycket trevlig eftermiddag med Evelina och nu funderar vi på om man verkligen kan springa en mil i slutet på mars?

 
Innan start...o snart målgång (jag i blå tröja ;-)


Till sist: GE MIG SINNESRO ATT ACCEPTERA DET JAG INTE KAN FÖRÄNDRA, MOD ATT FÖRÄNDRA DET JAG KAN OCH FÖRSTÅND ATT INSE SKILLNADEN...

Tack till alla ni som på nåt sett fått mig att le de senaste dagarna :-)

/Sara

Sex tjejers äventyr på de sju haven.

Har varit ute o åkt båt. Dygnskryss med Cinderella. 24 timmar party, mat och dryck. Eller nja, 12 timmar party och resten återhämtning.
Började dock med lite dramatik, rånförsök på terminalen gjorde att vi blev två timmar försenade ut.
En av de bästa sysselsättningarna som finns är att titta på folk, se hur de beter sig och spekulera i vad de tänker. Vid middagen satt vi bredvid ett sällskap med fyra par. Den ena killen var enligt mitt resesällskap en riktig pudding men vi kom ganska snabbt fram till att hans förhållande inte mådde så bra. Hur? Enkelt! Om tjejen sitter med armarna konstant i kors, inte medverkar i konversationen och rycker till när mannen lägger armen om henne eller stryker henne på axeln, då e det nåt som inte stämmer....Vid ett annat bord satt två killar i 35-årsåldern, efter en stund fick de sällskap av ett par i medelåldern, eller rättare sagt ett kraftig överförfriskat par i medelåldern. Jag kan bara hoppas att mina grabbar växer upp till lika väluppfostrade och trevliga män som de två killarna när de blir stora...
Vi lärde även en mycket trevlig grabb att om han vill få till det med sin tjej så är att ställa sig och jucka bakom henne INTE ett bra tillvägagångssätt *s*

Sov givetvis över frukost, men vad annat kan man vänta sig efter en natt där vi stängde baren och gick på efterfest. Inte blev det nåt besök på spa-avdelningen heller. Men en smarrig räkmacka och en skön stund på soldäck gjorde att jag nästan kände mig som människa när vi kom i land igen.
Mycket trevlig kryssning med mysiga tjejer. Synd bara att man ska må som man gör dagen efter.

Avslutade lördagen med pizza och mys hos syster yster :-)

//Sara


Guds gåva till platt hår :-D




Gör det visserligen lite svårare för kärleken att dra fingrarna genom håret från rot till topp, men det får jag försöka leva med....

//Sara

Jobb och shopping

Måndag, tillbaka på jobbet, lite rädd att rösten inte skulle hålla. Lektionerna hos logopeden verkar dock sitta i bakhuvet och jag jobbade med magstödet hela dagen. Ska försöka hålla mig tyst ikväll och ladda för morgondagen med honungste. En dag i taget....

På söndag är det dags för Evelina o mig att erövra vår andra mil. Denna gång är det Hässelbyloppet som ska övervinnas. Kom dock på i helgen att linne och trekvartsbyxor kan bli liiiite kallt och springa i. Så Eve och jag drog ner till sportaffären på Gums efter jobbet och köpte på oss, likadana, hellånga löpartights. Ska de va så ska de va lika tänkte vi ;-) Jag investerade också i ett funktionsunderställ så nu e vi fit för fight, eller run kanske...ser fram emot det o hoppas på en klar, solig höstdag på söndag.

Nu har jag bakat till morgondagens möte, lagat och fixat undan efter maten. Snart dags att lägga kottar och landa i soffan. Får se vad Simon och Tomas hittar på idag, Anna Anka o co, de sk-ter jag högaktningsfullt i! ;-)

//Sara

Monopol-mästare!

Mannen, storebror och jag spelade monopol ikväll och, för första gången nånsin tror jag, så vann jag!! När jag var barn och spelade med min bror så satsade jag alltid på stationerna, för ju fler man hade desto mer pengar fick man ju om nån hamnade på dem. Tyvärr hade jag oxå en förkärlek för Västerlånggatan och Hornsgatan och inbitna monopol-spelare vet ju att de gatorna inte inbringade många kronor.
Min ekonomiske bror såg däremot alltid till att köpa Drottninggatan, Gustav Adolfs Torg, Diplomatstaden, Centrum OCH Norrmalmstorg. Där byggde han hotell...o där har ni förklaringen till varför jag aldrig vann Monopol.

Mysigt var det iaf att umgås kring ett spel istället för att nån sitter framför tv:n, en annan spelar ps2. Eller som nu två soffpotatisar som sitter med varsin dator i knät *s*

Nu blir det film en stund sen skapligt i säng, så e de när man e fotbollsförälder :-)

//Sara


Bored, uttråkad och i ute faller regnet.

Jag vet att jag nästan önskade en liten släng av flunsan för att få vara hemma o sova ikapp. Men efter tre dagar innanför husets fyra väggar håller jag på o bli knäpp. Vore ju lätt avhjälpt om jag bara kände att jag hade orken att hitta på nåt, men nä inte så mycket va. Fast jag har faktiskt fått lite gjort idag, städat undan och målat första lagret på vad som äntligen ska bli en klädhängare till hallen. Nya gardiner i köket blev det oxå.

Nu har lilleman åkt till farmor för sleep-over, storebror spelar ps2 och mannen är nyss hemkommen från affären. Ikväll blir det mys med bara ett barn och hemmagjord kebab. I morgon laddar vi för heldag på fotbollscup i Eskilstuna, avfärd klockan 8.

//Sara


Syld...

Hemma och vabbar med snorig storebror idag o i morgon. Ger mig tillfälle att kurera min egen förkylning. Varför går man till jobbet när näsan rinner och huvudet dunkar? Varför stannar man inte hemma och kurerar förkylningen innan den bryter ut helt. I mitt fall anser jag mig inte va sjuk förrän jag har feber. Till saken hör att jag aldrig får feber, så ni kan ju tänka er hur ofta jag e hemma....

För att lägga last på börda så fick jag nummerlappen till min nästa mil på posten idag. Nästa söndag är det tänkt att Evelina och jag ska springa Hässelbyloppet. Jag har bara sprungit en gång sen tjejmilen och av olika anledningar så har jag inte fått till mina morgonpromenader i den utsträckning som jag önskat på sistone. Förhoppningsvis blir det som de andra gångerna, när man väl står där så kickar adrenalinet in och det går på ren vilja :-) Sen vet jag inte om en Ålandskryss a la Färjan är den bästa uppladdningen men ja ja....man lever bara en gång.

Nu e de filmtajm, see ya!

//Sara

RSS 2.0