Sköna söndag

Lördagen tillbringades i huvudstaden, där det senaste tillskottet till släkten skulle döpas. Vera Josefina Fredrika fick sina fina namn medan hon förnöjt iakttog alla barnen som stod runt henne.
Efter sedvanligt dopkaffe styrde vi kosan mot det stora möbelvaruhuset, lämnade in barnen på leklandet och sprang igenom på en timme :-) Fick tag på det vi skulle iaf bland annat nya bord till vardagsrummet, lampa till storebrors rum och en rivlåda till min bror, big business vill jag säga ;-)
Fortsatte till Heron City och middag på O´learys innan vi landade hemma. En heldag med andra ord.

Idag har jag rensat i tvättstugan. Vi har haft badkar där sedan vi flyttade in men esom vi nu har det i badrummet så var det hög tid att förvandla tvättstugan från badrum/förråd/tvättstuga till enbart tvättstuga. Å så bra det blev, e såååå nöjd.
Kvällen tillbringades på ljusparty hos Lotta i Bergshammar, lite nya teljus med bl a doft av pepparmint och vit choklad inhandlades. Tur att jag fyllde på förrådet för när jag kom hem låg mannen i badet, med musik och doftljus....o en kall öl på badkarskanten ;-)

I morgon e de måndag igen, denna vecka är det inget tf:ande inplanerat men man vet aldrig. Föräldramöte och after work med jobbet ska hinnas med också.

//Sara


Ute på äventyr!

Insåg idag att det var rätt länge sen jag skrev...fy på mig!
Fast jag har liksom inte haft nån lust, eller inspiration ska jag kanske säga. Känner mig lite låg, skulle nästa vilja ha en lite släng av svinis eller liknande så jag får ligga i sängen i några dar. Fast med min tur så lär jag insjukna den veckan mannen åker till Indialand :-s

I lördags var det tjejfest, 16 brudar invaderade mi casa och vi hade en trevlig kväll med singstar och alldeles för mycket alkohol! Insåg att när jag kommer till denna nivå så får jag tunnelseende och då är det lika bra att gå hem, vilket jag gjorde via pizzerian och en smarrig kycklingrulle. Väl hemma så drog jag fram moppen och städade av undervåningen och gissa om jag var glad för det när jag vaknade på söndagen!
Fast jag mådde rätt bra trots promillenivån...fram till 8 på kvällen, DÅ kom baksmällan, så j-a dags då. Dessutom hängde den envist kvar större delen av måndagen med. Är detta kroppens sätt att säga att jag börjar bli gammal? Det bådar inte gott inför Ålandsresan...en baksmälla kan man väl leva med men jag har bokat in mig på en ny mil dagarna efter...
Jobb o jobb måndag, tisdag och än en gång så fascineras jag över att människan är ett konstigt djur. Behövs inte sägas mer om det här, jag har mina förtrogna som jag ventilerar (eller ältar kanske är en mer rättvis benmäning ;-) med och det räcker gott för mig...TACK FÖR ATT NI FINNS O NI VET VILKA NI E!!!



Idag har jag varit ledig. Lämnade barnen på skolan, mannen på jobbet och styrde kosan mot Östergötland, Ljungsbro och världens sötaste lilla guddotter! Hade tur och komma lagom tills hon vaknade från sin förmiddagslur och vi hade en mysig stund i sängen tillsammans. Efter lunch drog vi in till stan, målet var stövlar till Thess och skärp till mig. Har beställt ett från H&M till klänningen som jag skrev om för ett tag sedan, klänningen kom igår men skärpet kommer inte förrän v 49. Om vi säger såhär, Thess kom från stan med mission accomplished. Mitt skärp var slut i Linköping, Norrköping och i alla 7 (!) Sthlms butiker som jag ringde till. Varför är det så när jag för en gångs skull hittar nåt som jag vill ha o som funkar!!!!!

MEN, om nån springer på detta skärp så hojta gärna till, eller om nån lycklig själ har det hemma o kan tänka sig låna ut det till helgen så kanske det tom kan bli tal om nån liten belöning :-)

I morgon är det back to work igen. Hoppar in som tf torsdag och fredag vilket innebär heldagar. Tufft eftersom jag inte e van men det ger lite extra klirr i kassan, alltid nåt. O sen är det ju snart helg igen ;-)

Nu, dags för Grand Designs. Ni som missat detta underbara program, slå på Kanal 9 på onsdagar kl 21!!!

//Sara

Äntligen fredag!

Idag har jag verkligen ingen lust! Ingen lust att gå ur sängen, ingen lust att klä på mig, ingen lust att åka till jobbet. JAG HAR INGEN LUST!!!!!
Därför e de en j-a tur att det är fredag....;-)

Efter jobbet ska jag ner på stan och hämta ut stövlarna som jag haft som back-up plan, sen blir det en sväng förbi gröna skylten för att fylla på vinlagret för att sen göra ett sista stopp på stormarknaden, hemgjorda hamburgare med Max-bröd är beställt.
Efter det tänker jag ta helg, mumsa lite fredagsmys, glo lite på tv. Fast vänta undrar om det är nåt bra på, måste kolla....hm ja kan jag hålla mig vaken till 10 så är det ju underbara Dirty Dancing :-)

Nähä, dags att borsta gaddarna på barnen och fixa till burret. Idag e jag slö o tar bilen till jobbet! Hoppas ni alla får en skön fredag :-)

//Sara

Nypan, ett katastrofområde.

Tog svängen via stan idag när jag gick hem. Tanken var att jag skulle hitta ett par schyssta stövlar o en snygg klänning som jag kan ha på lördagens partaj o dopet nästa helg.
Men NÄHÄ!! jag hittade INGENTING, NADA, NIENTE!!! Ok, oftast hittar jag nåt o sen sitter det inte så bra, men idag hittade jag inte ens nåt som jag gillade :-(
Hade spetsat in mig på en rätt söt klänning från H&M som jag sett på webben, men den fanns inte i affären...sitter o funderar på om jag ska ta en tur till Norrköping efter jobbet på fredag o se om jag har bättre jaktlycka där....

Men är det inte konstigt? Nypan är inte världens största stad, men inte heller den minsta. Men det finns verkligen ingen bra shopping. Affärerna känns inte ens inbjudande att gå in i, bara röriga. Nä en helg med riktigt bra shopping är precis vad jag behöver. Så länge så får jag väl shoppa på webben, men inte ens Nelly har så snabb leverans att det hinner komma till helgen.....

I-lands problem för som Spike säger "there are people starving in Sudan"....

//Sara

Mååååååål!

Det är inte bara i landslaget spelarna gör mål via magen, killen i svarta shorts o vitt pannband som (råkar?) göra mål är min egen stora grabb :-)


//Sara

By the way...

...ni vet det där huset....
fick ett mess från  mannen härom dagen, visar sig att stans handelsman, stans välkända mäklare och stans godsägare är intresserade av huset, så när mäklaren ringer o säger att budgivningen är uppe på 4 150 000 kr då backar jag ganska snabbt o erkänner mig besegrad ;-)

Det roligaste var dock att jag fem minuter senare får ett mess av mannen igen: "Budet ligger på 4 150 000, det är väl inte du som har lagt det va??"


Hahahahahaha

Nu, här är nåns liv :-)

//Sara

Rapport från verkligheten.

Jaha, så var det lördagkväll igen. Denna vackra septemberlördag har vi...städat!!! Kan väl tyckas vara ett rätt trist lördagsnöje men det var long overdue. Som grädde på moset så stack killarna och lekte med kompisar i förmiddags och var borta hela dagen vilket gav mig möjligheten att verkligen RENSA!!
4 timmar senare var varenda hylla dammad, golv dammsuget och täcken vädrade och klädda med nya lakan. Till o med vår sängkappa har fått komma ur sin exil i tvättstugan där den legat sedan förra årets kräksjuka...

Nu har jag badat mig själv, baddat in mumsiga kryddor i lammsteken som nu ligger på grillen och njuter av lugnet med en kall Corona. Så himla skönt att ta kväll, det har varit en tuff vecka full med nya utmaningar.

Tisdag och onsdag hoppade jag för första gången in som vikarierande chef på jobbet. Var rätt nervös första dagen, hade en konstant känsla i början av att det var nåt som jag missade. Men första dagen gick utan större katastrofer och jag somnade ovaggad den kvällen. Det som fascinerade mig mest min första dag som "chef" var hur annorlunda en del människor betedde sig, jag menar jag är ju samma människa även om jag just denna dag har det övergripande ansvaret för att information o andra nyheter kommer ut till mina kollegor. Jag finns inte där för att storebror ska se dig utan för att kunna stötta o hjälpa till om någonting inträffar.

Onsdag till fredag åkte mannen till Frankrike och jobbade vilket innebär att jag hade hela ansvaret hemma med allt vad det innebär av hämtning, lämning, matlagning och fotbollsträning (jag vet, jag har egentligen inget att klaga på). Därför var det rätt skönt att avsluta lite tidigare igår. Var på uppföljningssamtal hos lilleman och fick rapport om hur det gått för honom hans första veckor i skolan, jättekul att höra att allt funkar jättebra. För det är ju så, en gång yngst, alltid yngst och man tror inte att han ska klara det lika lätt som storebror gjorde *s*

Men som sagt, nu är det äntligen helg och lördagkväll. God middag väntar o sen ska vi nog kolla in nypremiären av "Här är ditt liv", ska bli spännande att se om Oldsberg klarar det lika bra som sin föregångare. Oldsberg är väl annars inte känd för att vara den som kan spela andra fiolen, inte i min mening iaf. I morgon väntar fotbollsmatch, Gnesta hemma, HEJA IFK!!

//Sara

Trip down memory lane

Jaha. Igår var jag o mannen och tittade på HUSET. Det var lika fint som jag mindes det och det är verkligen en liten oas mitt i betongdjungeln. Fick till och med min annars väldigt vid marken förankrade man att leka "fantasi-leken" med mig. Alltså om vi inte behövde tänka på priset skulle vi kunna tänka oss att köpa detta hus? ABSOLUT! Men som sagt nu var det där lilla problemet med pengarna.
Därför har jag idag roat mig med att göra en + och - lista i huvudet:

Plus:
Innanför den oansenliga trägrinden öppnas en grön oas mitt i stan
Mysigt gårdshus
Känslan i huset, I löööv it!


Minus:
Priset
Direktverkande el = DYRT!!!
Renoveringsbehov av kök och samtliga ytskikt nödvändigt. Vilket skulle innebära att vi skulle behöva göra om allt från början
Svårmöblerat

Minuslistan vinner med hästlängder och ju mer jag tänker på det desto mindre vill jag sälja vår egen lilla oas som kanske inte ligger mitt i betongdjungeln men bara några 100 meter därifrån, där är dessutom allt klart, nästan :-)



//Sara

 


Tänk om man hade 4 mille på banken.

När jag var barn så hade vi en sommarstuga ute på landet. På väg till den passerade vi ett litet torp där det på försommaren växte massor med lupiner i diket. Min mamma sa alltid att när det blir till salu då ska jag köpa det. För ca 11 år sedan blev det till salu och de slog till, numera bor de där permanent.

Jag har oxå ett sånt hus, ett hus som jag alltid känt att när det blir till salu då skulle jag vilja köpa det. En av mina bästa kompisar när jag gick i grundskolan bodde i det huset så jag har sprungit mycket där som barn. Det är det enda hus som jag skulle kunna tänka mig att sälja vårt för att köpa. Nu är det till salu. JAG VILL HA!!!! Måste bara hosta upp fyra millar först för även om vi säkert får över två för vårt så har vi ju, som min kära man påminde mig om, lån på det som måste lösas.
Nåja, vi ska gå på visningen iaf. Ska bli kul o se om jag minns rätt eller om jag romantiserar bilden av mina barndomsminnen. Jag hoppas nästan på det...

//Sara

RSS 2.0