Bloggtorka ledde till Bikinitävling

Har man inget bättre för sig så kan man ju alltid gå in på Nelly.com o designa sin egen bikini ;-) Kul att drömma sig bort till sommaren. Min vän Eve har en teori som jag helt skriver under på: Medeldygnstemperaturen under ett år måste ju vara konstant. Det innebär att efter denna kalla vinter så måste det helt klart komma en varm sommar!!! Vore inte helt fel att möta den på beachen i min egen bikini, så gå in o RÖSTA!!!

Min designade bikini på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min bikini här!

//Sara


De e ju VÅR!!

 

 

På torsdag är det första april! Det är ju helt sjukt att denna långa, kalla, underbart vita vinter faktiskt o slutligen lider mot sitt slut. Den insikten slog mig med full kraft när jag såg storebror svischa ner för backen på cykeln, lycklig över årets premiärtur.
O på tal om lycklig, kan jag vara annat än glad när jag traskar runt i mina nya, fina, bubbelgumsrosa gummistövlar:-)



//Sara

Mina alter-egon?

 
Shirley?         Sara?

 
Sara?                   Johanna?

Lika som bär? Ja jag vet inte, men många var namnen jag fick av vårt trevliga sällskap i kön till Golden Hits igår :-)

//Sara

Allra käraste mormor

Min mormor är död, hon somnade in lugnt o stilla. 
Min mormor var världens bästa mormor.
Hos min mormor fick vi inte äta frukost i pyjamas, men vi fick socker på filmjölken.
Hos min mormor var vi tvungna att äta leverbiff, men vi fick ha hur mycket lingon vi ville på dem.
För att mormor skulle slippa knyta fyra par gympadojor 17 gånger om dagen när jag, min bror o våra kusiner bodde där på somrarna bytte hon ut skosnörena mot resår. Hon var smart min mormor :-)

Jag kommer sakna min mormor.

"Hon har funnits jämt, o nu finns hon inte längre. Hon fattas oss, hon fattas oss så det skär i bröstet"



//Sara


(Ego)trip down memory lane

Nästa helg ska jag o Thess tillbringa helgen hos min syster i Stockholm. Där ska vi ägna oss åt finkultur i form av Hairspray, umgänge över god mat o dryck och inte minst seriös shopping.
Med detta i åtanke tog jag tag i min minst sagt röriga garderob, kanske jag till och med skulle hitta nåt som jag glömt bort att jag hade.
En slutsats som jag kommit till ikväll är iaf att jag förrutom den numera lite mjuka (degiga?) mittdelen är i samma form som jag var när jag gifte mig för 10 år sedan. Provade min fina brudklänning o den satt som en smäck! Testade även en klänning från andra ring, inte lika mycket tur där *s*, men kavajen från studenten funkade finfint :-D
När jag ändå var igång o provade kläder så dök jag ner i den svarta säck som jag hittade när vi rensade på vinden häromsistens. Det var då kameran kom fram. Nedan kommer en resa genom det glada 90-talet F.M. (före mannen, som jag förresten skyller den suddiga kvalitén på ;-):

         

Natti Natt!

//Sara


Biolördag

Har varit på Heron o kollat på Alice i Underlandet. Tim Burton o Johnny Depp, en oslagbar kombination!!

  

//Sara

HÅR

I got life, mother
I got laughs, sister
I got freedom, brother
I got good times, man

I got crazy ways, daughter
I got million-dollar charm, cousin
I got headaches and toothaches
And bad times too
Like you

I got my hair
I got my head
I got my brains
I got my ears
I got my eyes
I got my nose
I got my mouth
I got my teeth
I got my tongue
I got my chin
I got my neck
I got my tits
I got my heart
I got my soul
I got my back
I got my ass
I got my arms
I got my hands
I got my fingers
Got my legs
I got my feet
I got my toes
I got my liver
Got my blood

I got my guts (I got my guts)
I got my muscles (muscles)
I got life (life)
Life (life)
Life (life)
LIFE!

//Sara

Ps...har köpt löshår o har nu värsta flätan ;-)




MÅLGÅNG Etapp 1

Dag

1 – 100103

75 – 100319

 

 

 

Vikt:

89,5 kg

74,9 kg

BMI:

29,56

24,74

Byst:

Osäker, men 100 + iaf

98 cm

Midja:

102 cm :-S

84 cm :-D

Stuss:

115 cm

103 cm



//Sara

Nu är det sommar, nu är det sol, nu är det koskit i hagen...

Eller mer korrekt:

Nu är det vår, nu är det sol, nu är det hundskit på trottoaren!

Jag går till jobbet nästan varje dag. det är en sträcka på 2 kilometer. När jag gick hem i går eftermiddag räknade jag till 43, FYRTIOTRE!!!, högar av skit i mer eller mindre djupfryst form. Det som förvånar mig mest är det stora antalet högar som ligger mitt på trottoaren!! Inte ens vid sidan om!!!
Så för allas skull, stoppa en (extra) påse i fickan när du ska ut med hunden. Eller gör som Jim Carrey i "Bruce den allsmäktige" potträna hunden *s*

//Sara

Wake-up call

Denna kommentar låg på min Facebook-status idag: "Snart en månad kvar!!!!! Kul, ser fram emot det!! Kram"

EHHH???

Efter en, eller ett par, sekunder trilla poletten ner. Nu är det snart bara en månad kvar tills det är dags för årets första lopp. Den 18 april står jag på startlinjen till Live Earth Run for Water :-S Min vana trogen springer jag ju inte en meter mellan loppen, o nu är det nätta 6 månader sedan sist....just nu håller jag mest tummarna för att gatorna ska vara isfria, dagens iskyla lämnar dock mycket att önska.
Ja, ja, det blir nog bra i slutändan. Om inte annat så kommer jag o mina kompanjoner säkert att få en kul dag, o så har vi gjort en bra gärning för miljön :-)

//Sara

Jag slår ett slag för (kvinnligt) entreprenörsskap!

När jag häromsistens besökte vår kungliga huvudstad gick jag en lov genom gallerian på kungens holme. Det som skulle kunna göra mig till storstadsbo är de små nischade butikerna som man hittar där. Bland annat var jag inne på Oil & Vinegar. Tänk er en hel butik tillägnad dessa små nödvändiga glädjeämnen i livet. Man kunde till och med köpa sin olivolja på lösvikt!!
I höstas upptäckte jag en liten pärla på en sidogata här hemma i byn. Att kliva in på Bönan i hörnan är som att komma in i Willy Vonkas chokladfabrik, där finns all sköns choklad, tryfflar och en personal som går out of their way för att hjälpa till o plocka ihop den där perfekta presenten.

I morse satt jag och läste den lokala "skvallertidningen". Under rubriken "Med kärlek för det goda livet" upptäcker jag till min förvåning och glädje att jag faktiskt numera kan köpa min olivolja på lösvikt även här hemma i lilla Nypan :-D Bönornas Delikatesser - den lilla saluhallen, kommer få mig att ta den där extra svängen via stan hem, den som jag oftast hoppar över för jag hittar i alla fall inte det jag vill ha. Men vem kan tacka nej till en tallrik lufttorkad breasola med ruccola och en riktig smakrik olivolja...

För ett tag sedan beklagade jag mig här på bloggen över de hutlösa priser man ofta får betala om man väljer att besöka de små guldkornen i vår lilla stad. Jag fick då ganska snabbt en lektion i företagsekonomi om skillnaden på faktisk kostnad och vinst. Saken är ju att jag gillar ju den där känslan av kontinenten som jag får när jag kliver in i den lilla delikatessbutiken, till skillnad från stormarknaden där vacuumförpackad skinka ligger i långa rader. Jag vill ju att dessa små hjältinnor ska överleva och ska därför helt osett se till att Bönornas Delikatesser blir en lika stående punkt på min fredagsshopping som besöket på gröna skylten! ;-)

//Sara

Dagens ämne...??

Har i flera dagar gått o filat på ett ny inlägg. Men varje gång jag ska komma till skott så är det jag gått och funderat på (oftast på min väg till o från jobbet) som bortblåst.
Skulle kunna skriva om min skrivkramp, hur jag hur jag än försöker inte kan få till mitt personliga brev så att jag kan börja söka jobb, men det känns som om det redan avhandlats.
Melodifestivalens final gick, äntligen, av stapeln igår. Nypans egen Anna vann och det var ju kul även om min egen personliga favorit är Salem Al Fakir (kan man bli annat än glad av hans låt?). Men melodifestivalen har ju varit på "kvällstidningarnas" topprubriker hela vecka....
Vädret då? Det eviga samtalsämnet som man tillbringar otalet timmar att prata om, oroa sig för och ibland glädjas åt. Undrar hur det kommer sig att vi lägger ner så mycket energi på ett fenomen som verkligen INGEN kan påverka?? Men det verkar ju iaf som om våren har kommit, men påsken brukar bjuda på otrevliga överraskningar så jag tror jag avvaktar med mitt vårskrik. Om all snö har hunnit smälta till Valborg så lär det ta till midsommar innan allt grus är bortsoppat från våra gator.

Neggo, neggo, men inte i sinnet. Solen skiner ute och jag ska ta med mig lilleman till Norrköping o köpa gummistövlar och gympadojor. Det om nåt är ju ett vårtecken :-)

//Sara

A funny thing happened on my way to work.

Vem uppfann fyrvägskorsningar med högerregel? Man kan ju tycka att höger och vänster borde sitta i ryggmärgen men flertalet människor, myself included, måste ändå tänka till en extra gång vilket som är vilket. Därför blev jag så full i skratt när jag åkte till jobbet idag. Redan när jag är på väg mot korsningen ser jag att oj oj det här blir inte lätt ;-) För att illustrera så har jag ritat en liten bild:



När jag kommer fram till korsningen står alltså bil 1 och blinkar för att svänga vänster, bil 2 ska rakt fram liksom jag...men de andra två står liksom o avvaktar, vem ska göra the first move....Till slut fattar iaf bil2 att det är han som ska åka först o bil1 tycker att det är en jättebra idé att smita framför mig...ja ja, solen skiner och jag låter han hållas. Men jag tycker ändå att fyrvägskorsningar med högerregel är djävulens påfund! *s*

//Sara


100310

98, 86, 105


//Sara


Såhär skulle man ha det när man har det som sämst.

För att bygga upp en stark vi-känsla och för att vi föräldrar ska få bekanta oss med varandra så har det ordnats klassträffar i lillemans klass. Idag var det dags för den första föräldraorganiserade träffen. Snölek och korvgrillning stod på programmet och med en temperatur kring nollan och en sol som sken från en klarblå himmel så kan inte mycket gå fel. Det blev alltså några sköna timmar när man vände näsan mot ljuset och kände att ja, det blir nog en vår i år med.



//Sara


JAG VILL HA!!!

Ostbågar, semla, chokladbollar, colaflaskor, choklad, chips och glass i stora lass!!!!! Idag vill jag ha allt som jag inte känt nåt direkt sug på sedan jag började min resa neråt på viktskalan. Men nu, när jag bara har 1,3 kg kvar till målet, då vill jag ha allt. I morse tänkte jag att en liten rostad macka med smör kan väl inte göra nåt. Men jag vet hur det blir, det börjar där och sedan är det kört. Drack snällt min shake till fukost och lunch. Men när jag sa till mannen att nu vill jag trycka in en stor godispåse i munnen då tog han mig i kragen och drog ut min på promenad i det underbara vädret. O jag kan ärligt säga att det hjälpte lite i alla fall, men nu när jag sitter här med mitt glas vatten så längtar jag till kvällen då jag ska festa loss på paj med spenat, skinka och chevreost och glassen som jag ska lördagsunna mig till efterrätt.

Men jag måste fortsätta stå emot, för jag vet att det bara är ett sug och inget som jag egentligen vill ha. Ta den här glassen till exempel, igår var jag o hyrde filmer till helgen och köpte med mig en pint av världens godaste glass hem. Tänkte jag skulle äta den igår kväll. Men efter middagen så var jag ju mätt och suget borta och glassen fick snällt stå kvar i frysen.
Jag är snart i mål, jag har snart tappat de 15 kilona som jag föresatte mig och det är dags att börja äta vanlig mat tre ggr om dagen och ändå hålla vikten. Det jag är rädd för är hur jag ska klara det på egen hand för jag har under de här två månaderna inte haft ett enda blodsockerfall och sällan varit hungrig tack vare shakernas kompletta näringsinnehåll, det har känts så lätt. Kommer jag att fixa det även sen när jag själv ska se till att få i mig allt jag behöver? Det borde ju inte vara så svårt egentligen, tre tallriksmodeller om dagen, frukt till mellanmål, max 1500 kalorier om dagen...men det känns läskigt för jag vill verkligen klara det här och jag har inget bra track record...

Det måste gå, det ska gå! Men just nu är det lite för mycket känslomässig berg-o-dal bana för min smak. Tänk vad skönt det skulle vara med smooth sailing genom livet ibland.

//Sara

Ny karriär?

Jag har gjort ett väldigt tillförlitligt test för att komma fram till vad jag ska göra när jag blir stor...vad tror ni?



//Sara


Vilken vecka!

Nu har vi fredagsmys! Storebror är på disco o vi andra har ätit tacos. Veckan är ju inte slut egentligen, men den lediga delan börjar NU!
Eftersom veckan började i moll så kunde den ju bara bli bättre. Det vände ju som ni vet redan på tisdagen med en spontanbokad resa för mig o mannen till Paris. Nu är även hotell bokat, i Saint German de Pres granne med anrika Café Flore.
Onsdag gick jag hem tidigt och tog vägen förbi min lilla mormor som fyllde år. Nu vet jag att man inte ska tala om en dams ålder, men hon nådde den aktningsfulla åldern 87 år! Hon e så rolig, hon kan inte säga prutta. Inte fisa heller för den delen, så när hon skulle berätta att damen hon delat rum med på sjukhuset senast låg o släppte sig senast så slutade varje försök att säga just prutta i ett hysteriskt fnitteranfall.
Var ledig i torsdags och tillbringade eftermiddagen med mamma och syster på Spa som vi fått i julklapp. Försökte mjuka upp mina lår som fortfarande är sjukt stela efter tisdagens lazergame med jobbet. Gick väl sådär, men den lavendel och algmask som jag fick i ansiktet tog faktiskt bort några år ;-) Fast idag har jag nästan kunnat gå normalt, så det finns hopp om livet.
Igår blev det förresten äntligen klart. Nu är det bokat och klart och point of no return! 30 oktober lyfter planet mot staden som aldrig sover, min andra favoritstad, the Big Apple, NEW YORK CITY!!!!



//Sara

Jag ska möta våren i Paris!

Paris! Det är min stad! Jag älskar den staden! Första gången jag var där var 2005 när mannen och jag firade 5-årig bröllopsdag och det var kärlek vid första ögonkastet. Sedan dess har vi varit där två gånger. Nu är det dags igen.
Mannen är i Frankrike och jobbar titt som tätt men nu när det suger i min Paris-tarm är det tunnsått på resor. Blev därför så glad när jag hittade resan för en skaplig penning hos det lokala lågbudgetbolaget. Fem minuter senare var ledigheten beviljad, barnvakten vidtalad och resan betald o klar. På mannens födelsedag lyfter vi mot kärlekens huvudstad för att under ett par dagar njuta av denna stad där man bara kan sitta på en uteservering med ett glas vin och titta på folket som går förbi. O efter denna långa vinter och med allt som hänt på sistone ska det bli så skönt att sitta o titta o spekulera om folket som går förbi i denna, en av världens bästa städer.



//Sara




RSS 2.0