Kladd i ögat :-(

I morse när jag stoppade in linserna så skavde den ena litegrann. Ja ja tänkte jag det är väl nåt mikroskopiskt skräp det blinkar jag bort snart. Det blev inte bättre i den torra luften framför bildskärmarna och vid elva gav jag upp o åkte hem o bytte till glasögon. Det blev bättre men helt bra är det inte. Hoppas att det är något snabbt övergående och inte en infektion för då blir det inget party med Petra o co i morgon :-( Nog för att det är insidan som räknas men jag har verkligen ingen lust att gå ut osminkad iförd glajjor, kalla mig fåfäng, I DON´T CARE!!!

Det har varit högtryck på jobbet idag med, är så trött på kunder som inte kan ta eget ansvar för den tjänsten de köper o sen ringer o är förbannade...Fast dagen började o slutade bra, i morse fick jag ett "bra jobbat" från chefens chef som uppmärksammat mitt slit igår och till eftermiddagsfikat fick vi tårta..TACKAR!

Ikväll blir det hemgjord pizza med Lotta o Patrik. Ska bli mysigt AJ LÖV DEM! O i morgon ska vi bygga studsmatta som min snälla pappa köpte på väg hem från Sthlm idag.
Sen hoppas jag att ni alla håller tummarna för att jag kan gå ut o göra stan osäker i morgon ;-)

Trevlig helg och till er som började er semester idag, ha så himla skönt!!

//Sara

Trööött

Känner mig som om jag dragits fram o tillbaka genom en mangel 100 ggr.
Det var en tuff dag på jobbet idag, har säkert sagt samma sak tiotals gånger. Ok att jag ska va expert inom området men lite koll tycker man att den breda allmänheten borde ha, jag menar det är ju en vara de köper. O vad är det man säger, "don't shoot the messenger"?
Efter jobbet åkte mannen o jag ut på uppdrag studsmatta. Storebror fyller ju som sagt nästa vecka o vi har bestämt oss för att vika oss o joina den stora massan, om inte annat så kanske barnen kan hitta på nåt mer o göra än att spela ps2 dagarna i ända. Iaf, det var verkligen slut överallt, utom på City Gross men den var för stor. Så om inte pappa bor kvar hos syster i Sthlm i natt o tar vägen via K-Rauta på vägen hem så lutar det åt en tur till Norrköping i helgen...
Efter en smarrig middag, fylld kyckling o ugnsrostad potatis med rosévin, ligger vi nu o jäser i soffan med varsin godispåse från godisbron. Var därute redan igår men då hade de redan stängt :-(

I morgon är det iaf äntligen fredag, o grabbarna kommer hem från farfar. Pratade med den förut o bonus-farmor lät bra sliten efter en dag på Grönan *L* . I morgon kommer Lotta o Patrik o käkar, de har varit på husbilssemester o vi har inte setts på nästan två veckor :-o.Sen blir det partaj med Petra o de andra tjejerna på lördag, håll tummarna för schysst väder. Nu är bara frågan vad man ska ha på sig det är ju ingen värme ute direkt. Hmmm långärmat eller flytande värme? Vad tycker ni? ;-)

//Sara


Barnfri

Körde killarna till farfar idag. De ska vara där till på fredag. Vilket innebär tre barnfria kvällar. Vad göra?? I morgon blir det en tur med Norton innan vi möter upp Thess o Robban på Röken. Guddotter Thea skulle få vara hemma hos mormor, lite synd vill ju träffa henne men har full förståelse för föräldrarna, några barnfria timmar kan göra underverk. Får ju träffa henne nästa vecka när storebror fyller 8 år.
Känns helt sjukt att det är 8 år sedan han kom. Minns så väl när det satte igång. Vi hade passerat "due-date" med fyra dagar och mannen skulle gå på konsert med Ulf Lundell när jag började känna att det var på G. Vad händer nu? undrade mannen. Gå på konserten du det här kan ta dar, svara jag kolugnt och skicka iväg honom o pappa medan jag tog med mig mamma ner på stan för att kolla in karnevalen. Mötte min kusin som frågade varför jag såg så konstig ut. Ni män som sett era kärlekar med värkar, o ni få kvinnor som kollat er i spegeln under en värk (ja eller hur?!) fattar nog varför han frågade.
Men precis som jag sa till mannen, det här kan ta dar, det gjorde det. Eller iaf en o en halv dag :-S 36 timmar från det att det satte igång kom vårt lille skrynkliga bylte till världen, 4425 gram tung och 53 cm lång. O om en vecka fyller han åtta år...



//Sara

Vill ni se en stjärna..... :-D


På äventyr i den stora huvudstaden

Min systers kille fyllde 30 häromledes och firade med stor fest uppe i Skellefteå. Vi var inte med utan bjöd istället ut dem på middag i Sthlm i fredags. Hade bokat bord på den thailändska restaurangen Koh Phanang. Har hört från flera att detta är ett ställe utöver det vanliga. O så rätt de har!!! Det är som att kliva rätt in i Thailand(säger de som varit i Thailand, det har dock inte jag), bambu och växter överallt, små bord ihopträngda i små bås, och maten, maten var helt underbar. Vi beställde in något som de kallar try many, då fick vi in fyra olika rätter med olika styrka. Till detta thailändsk Singha och jordgubbs-caiprinhia.
Efter middagen fortsatte vi ut på ett myllrande Söder, dissade Kvarnen pga inträde och hamnade till slut på en pub på Götgatan. Där beställde jag en drink som blandades av självaste Robinson-Özcan! Nån som minns honom?? ;-) Här skulle det ligga en liten filmsnutt där jag imiterar Charlotte Perelli men jag har inte lyckats lista ut om man kan lägga upp "egna" filmer på bloggen, nån som vet om det går? Ni får hålla tillgodo med bild istället.

Igår kom pappa o mamma upp med barnen och vi tog båten över till Djurgården och Gröna Lund. Vi o hela världen! Eller ja, inte hela världen men väldigt många iaf. Åkte några berg o dalbanor och tog ett par svängar i Lusiga Huset. Klarade för första gången att ta mig upp för trappan utan problem *jäj*. Hoppade dock över Insane, jag är väl inte galen heller!


Idag har vi pysslat i trädgården, klippt gräset och flyttat sten från ett ställe till ett annat. Känns skönt att det snart är klart. Storebror kom o frågade idag varför vi hela tiden måste hålla på o greja, ja det kan man fråga sig...det har varit mycket grejande den sista tiden, ska bli skönt att bara ha småprojekt o fixa med i höst.
På eftermiddagen kom min kusin Hanna och hennes svägerska, tillika min arbetskamrat, Linda på fika och vi fick en mycket trevlig pratstund i solen mumsandes smarrig rabarberkaka som jag hittade på nätet igår. Tänk vad kul bloggar det finns där ute. Ni hittar länken till höger på sidan...rekommenderar ett besök.
I morgon börjar mannen jobba igen o även om han inte låtsas om det så har han nog lite ångest, samtidigt som jag tror att han, liksom jag tyckte, tycker det ska bli skönt att komma tillbaka till vardagen. Grabbarna är lediga den här veckan och har ett hektiskt schema bokat. Till mormor i morgon, Kolmården med mina syskon på tisdag, Sthlm och Grönan, igen, med farfar och Maggan onsdag-torsdag. 200% uppmärksamhet en hel vecka!!!

Ska försöka koncentrera mig på filmen nu, o ladda för en ny vecka. Tre veckor till på jobbet sen semester igen :-)

//Sara


Har ju glömt berätta

Jag började ju mitt nya liv i förra veckan. Ja det gör jag, o många med mig, varje vecka så vi får väl se hur det går denna gång. Bestämde mig redan i vintras för att när lilleman började skolan så skulle jag börja gå till jobbet. När båda barnen är på samma ställe så finns det liksom tid till det. Har gett mig f-n på att traktordäcket åtminstone ska minska till ett vanligt bildäck :-S
Började jobba förra veckan så det var bara att köra igång. Förra veckan blev det av olika anledningar bara promenad 2 gånger men denna vecka har jag varje dag klockan 8 hängt på mig ryggan med matlådan, satt radion i örat och trampat iväg till jobbet. Det tar ungefär 20 minuter och det känns jätteskönt när jag kommer fram. Lyssnar på den kommersiella radion när jag går och tre dar på raken har jag hört samma bilreklam på exakt samma ställe. Det roliga är att jag har inte en aning om VILKEN bil de gör reklam för, så det motverkar väl syftet litegrann, eller??

//Sara

En härlig lördag

 Efter att ha vinkat av familjen som åkte till Värmland och Midnattsolsrallyt njöt jag av en stilla frukost på förstubron innan jag tog tag i förberedelserna för kvällen tjejfest. Tre timmar senare var maten förberedd och huset skinande rent. Belönade mig med en stund på en filt under äppelträdet. Lyssnade på sommarprataren Elizabet Gummesson som bland annat pratade om hur man släpper på sitt kontrollbehov, insåg när jag låg och tittade upp i lövverket att det var mig hon beskrev. Jag vill att huset ska va skinande rent när jag ska få gäster och jag är alltid orolig för om folk har kul på våra fester, framförallt när vi bjudit in blandat folk där inte alla känner varandra. Fast vad gör det om det är lite skit i hörnen och vi serverar köttfärssås och spagetti? Och det är ju lika mycket upp till gästerna att ha kul.
Tyvärr så blev det nåt fel på sändningen så jag missade sista halvtimmen, ska försöka leta rätt på den på webben. Om inte annat så ska jag införskaffa hennes bok Good Enough.

Hämtade Fin vid tåget och vi gick hem och hacka och rörde ihop ännu mer mat till kvällens champagnegalopp. Det blev en jätterolig kväll med sabrering, galamodevisning och singstar. Tack alla ni tjejer som var med och bidrog till att jag idag känner sig rätt seg ;-) Fast vi kom i säng skapligt iaf, klockan var ju "bara" tre ;-)

  

Nu dröjer det ett tag innan jag går på alkoholen igen, iaf fram till på fredag när mannen och jag åker till Stockholm för att gå ut med syster o sambo.
I morgon är det jobb igen, fast först en lugn söndagkväll med chips, cola och film.

//Sara


Sommarfina fötter

Har jag fått idag, lite sent kan tyckas såhär halvvägs in men jag har inte fått tummen ur förrän nu när jag lyckats få en sån där härlig, smärtsam spricka i hälen.

I morgon ska jag ägna mig åt skönhetsvård inför helgens tjejfest, vilken färg ska de bli på tåsingarna tro? det vanliga svarta, neutrala ljusrosa eller kanske chockerande cerise?? Den som lever får se.

I veckan har vi haft en liten tävling på jobbet. För varje avtal som vi fått så har vi fått fina låtsaspengar och i morgon ska vi ha auktion. Har lyckats skrapa ihop strax över 200 000 så kanske kan jag ropa in nåt litet paket. Priserna låg i prisskåpet när jag gick hem från jobbet idag, fina paket med kryptiska namn som bio-paketet, kärleks-paketet och bakfylle-paketet. Funderar på om jag ska försöka ropa in det sistnämnda så kanske jag slipper va heldö på söndag.

Ikväll har mannen och jag rullat ut lite gräs, det är inte så mycket kvar nu. Det är tur att mannen har en vecka semester kvar så att han kan vila upp sig för han har verkligen slitit med trädgården på sistone. Försöker dra mitt strå till stacken men även att sitta rakt upp o ner på en stol hela dagarna kan vara jobbigt vilket gör att man inte har världens energi när man kommer hem. Dessutom ser det ut som ett bombnedslag inomhus också, måste ta tag i det inför helgen. För på lördag kommer mina "SATC-tjejer", även om jag inte riktigt vet vem som skulle kunna vara Samantha *s*. Vi ska äta gott o dricka cosmopolitan och bubbel. Sen får vi se, kanske en sväng till hamnen, kanske singstar....man kan aldrig så noga veta.

//Sara

Tänk att man kan bli så trött...

...när man inte har nåt att göra.
Är ju tillbaka på jobbet sen igår. Idag har det varit superlugnt, har fått sitta o vänta på att samtalen och mailen ska ramla in. Till slut har man läst all ny information hundra gånger...
Mannen och svärfar har rullat ut 52 kvadratmeter gräsmatta idag, det blir så bra! Tänkte jag skulle göra en insats jag med och plocka bort betongplattorna där gräset ska ligga när mannen och storebror var på fotbollsträning. Med god hjälp av lilleman blev det 16 stycken plattor bortplockade innan en liten ettrig myra bet mig på insidan av låret :-( Då var det inge kul längre så vi gick in o hoppa i duschen istället. Nu ligger han i soffan och kollar på film o jag har tagit på mig mysisarna. Finns det nåt bättre att göra efter en lång dag på jobbet än att ta på sig mysisarna, plocka ut linserna och ta av sig bh:n ;-) Vår kompis Robban brukar säga när vi ska komma o hälsa på dem att "är det bara Sara o co som kommer, då behöver jag inte byta om" *haha* Visst är det skönt med såna kompisar som man kan slappna av med.

Igår kom en kompis till storebror och lekte på kvällen, han tog med sig sin mamma o storasyster så vi satt o tjöta en stund över ett glas rosé. De har ett par tuffa år bakom sig och ibland kan jag känna mig så maktlös, vad kan vi göra för att hjälpa till? Har dock börjat förstå att en pratstund och lite käk räcker en lång väg. Min mamma hade alltid den inställningen när jag bodde hemma att kom det extra folk på middag så kokade man bara lite extra pasta, så känner jag med och jag hoppas att mina vänner känner att de alltid är välkomna hem till oss.

//Sara

Vilken natt!!

Igår var det så äntligen dags, dags för årets fylla som vi så moget kallar det. Mannen, Lotta, Patrik och jag hade ju bestämt oss för att ta en riktig rotblöta igår.
Dagen inleddes dock med att vi började ta hand om jordhögen som vi fick härom dagen. Vädret var perfekt för trädgårdsarbete, 20 grader o sol, men shit vad tungt det var! Underlättade ju inte att det kommit 40 mm regn på jorden i torsdags.
 

Framåt kvällen svidade vi om och tog vårt pick o pack o drog till Bergshammar. Förstår inte, nog för att vi skulle bo kvar, men att det blir så mycket grejer när man ska iväg. Badväskan var ju dock i onödan för det slutade ju med att vi badade i underkläderna...
Kvällen blev minsta sagt lyckad, grill och vin med släkt o vänner som sedan ledde till dansorgie som avslutades klockan 6 i morse!!!! :-O Jag skyller allt på Spotify, det är ju addictive!
Trots att grabbarna hängde med till klockan två tyckte de att halv 9 var en lagom tid o vakna på i morse...bara o masa sig upp o slå på tv:n. Av förklarliga skäl så har dagen gått i snigeltempo på en diet av pizza, cola och godis. Tur att det bara är lördag så jag har en dag till innan jag ska tillbaka till jobbet. Fick frågan igår hur det känns att börja jobba igen. Det känns helt ok, men det beror nog mycket på att jag bara ska jobba 5 veckor, sen har jag två veckor ledigt till, TJOHOO!!

//Sara

Det regnar här i Nypan idag...

Vaknade inatt av att gardinen blåst åt sidan och det regnade in på mig genom det öppna fönstret. Stängde och somnade om till klockan 7 när telefonen ringde. En lastbil med 13 ton jord stod utanför och ville "komma in" så nu har vi en stor jordhög i trädgården som vi ska kratta ut på det som vi fräste igår. Eller jordhög förresten, vid det här laget är det väl mer en lerhög för jisses vad det har regnat idag. Det har verkligen regnat precis HELA dagen! Bäddat för inomhusaktiviteter. Storebror har varit på busfabriken med en kompis, lilleman och mannen har varit på badhuset  och jag har lekt med världens sötaste lilla guddotter!! :-)


Efter lite delikat lunch från Semper, för Thea, drog vi ner på stan med mamma Thess, a k a Linköpings-Expressen ;-). Vi lunchade på Hellmans och shoppade likadana örhängen från Miss Dee (fast våra är inte "fyllda" o så är de i guld ;-) Avslutade eftermiddagen med mysig fika hemma hos Lotta, Amanda och Viggo. Han och Thea blev riktiga polare och for runt på köksgolvet, så himla söta, men tyvärr så låg kameran hemma :-(

Jaha, nu då? Ätit middag, lämnat blod på rekordsnabba 4 min 28 sek, familjen på bio, och jag har några timmar hemma själv. Skönt, nåt jag ser fram emot de få gånger det händer. Men sen när jag väl sitter där så kan jag inte företa mig nånting utan ligger mest i soffan och pillar naveln. Fast det är ju ganska skönt det med....tror jag ska göra det en stund nu ;-)

Ha de gott!!

//Sara

Ps..

I morgon ska jag till blodis och tappas på några deciliter. Håll tummarna för schyssta järnvärden :-)

Manual labour!

Det är ju vår sista gemensamma semestervecka nu och tanken var ju att vi skulle få ordning på trädgården innan jag börjar jobba igen. I måndags körde vi lekstugan till barnens sysslingar på Arnö och virket som blev över från bygget till pappa och mamma för förvaring. Efter det plockade jag isär bokhyllorna i vardagsrummet, tänkte stoppa ner dem i källaren tillsvidare men fick ett infall och la ut dem till försäljning på facebook och igår em kom en jobbarkompis och hämtade dem! Mellan skurarna förberedde vi för dagens uppgift. Solen skulle ju nämligen skina så vi hyrde en jordfräs för att luckra upp jorden där den nya gräsmattan skulle va, en baggis trodde vi, bara o tuta o köra. ELLER HUR!!! Hårt packad jord, det studsar bara en jordfräs på, så det var bara att fatta greparna och börja handvända 140 kvm gräs och lera för att sedan köra över med fräsen.... 5 timmar senare var vi klara och mitt dåliga samvete för att jag inte tränat på hela semestern som bortblåst, känns som om jag kommer vara bra mör i morgon. Men trots att SMHI lovar skitväder så är det bara att bita ihop för någon gång efter 7 på morgonen så kommer en lastbil med 10 kubik jord som ska krattas ut. Fast det får nog vänta till på fredag för i morgon kommer Thess och lilla Thea och hälsar på. Ska bli kul o träffa dem för det var ett tag sedan nu och Thea har visst lärt sig en hel del nya saker till sin kära mammas förtvivlan *s*. Köpte lite söta kläder till henne i Italien och Riga som jag hoppas passar, bildbevis kommer med största säkerhet.
På fredag ska vi till Patrik och Lotta, Patrik fyller år. Fast det är inte mest därför som vi ska dit...vi har kommit fram att det var alltför längesedan som vi var riktigt packade ihop :-) Så igår skaka, hacka och strödde jag ihop en halva turkisk peppar-shots som nu står o gosar till sig i köket. Planerar att va ordentligt bakis på lördag, fast idag kom jag på att vi ev. ska rulla gräs då...men det har jag ju gjort förr så om jag bara har cola i närheten och får en pizza efteråt så kommer det gå galant ;-)

   

Efter många om och men och stånk och stön så var den äntligen på plats och en lycklig Hilda fick inviga sin nya lektuga!


  
Grepa...fräsa....o titta så bra det blev, eller kommer att bli ;-)

Javisst ja, en sak till har ju hänt idag, lilleman tappade/drog ur sin första tand, 7 veckor kvar till skolstart!


Vart tog värmen vägen?

Igår natt kom vi hem från vår Riga/Jurmala tripp. Flyget var försenat så vi landade inte förrän halv 12 så idag har vi tagit sovmorgon. Vi hade en underbar resa och trots att vi bara var borta över en natt så kändes det mycket längre eftersom vi hann med så mycket. För er som funderar på om Riga är nåt för er kan jag bara säga: ÅK! Det är en jättemysig stad med bra shopping :-) Gillar man dessutom strand och spa så får man inte missa Jurmala utanför Riga. Där måste Östersjöns vackraste strand ligga. Den är 3,3 mil lång och sanden är fin som vetemjöl. Vilket innebär att den fastnar överallt så förrutom den lilla påsen som jag tog med hem så sitter en hel del kvar i mina skor. Under våra två dagar har vi solat, badat, varit på spa, ätit gooooood mat, turistat och sist men inte minst, shoppat!! Kort sagt en komplett resa på kort tid.


Solen sken i morse när jag vaknade, men den riktiga värmen verkar vara över för denna gång. Mannen har börjat måla balkongen idag medan jag har ägnat mig åt lite trädgårdsarbete.
  
I morgon är det måndag och början på min sista semestervecka. Känns väl inget speciellt egentligen. Jag har ju fått två och en halv underbara solveckor fulla med aktiviteter. Nu i veckan ska vi arbeta i trädgården och lägga gräs. Då kan det vara ganska skönt om det inte är 30 grader varmt. Fast å andra sidan så behöver det ju inte regna heller....hm... ja ja det rer sig. Nu ska jag gå o ta en macka!

//Sara

Ett decennium

I morgon är det 10 år sedan mannen och jag var på vår första date. Man skulle kunna säga att det är 10 år sedan jag flyttade in hos honom, för förrutom det halvår som jag pluggade i Umeå så bodde vi praktiskt taget ihop från dag ett. Vi träffades egentligen på mina föräldrars 50-årsfest på midsommarafton. Mannen och han kompis Linkan var inbjudna som lekledare och eftersom han var den enda singelmannen under 50 så var han min självskrivne bordsherre. Vi hade en trevlig kväll tills han var tvungen att hjälpa en överförfriskad Linkan hem. Några dagar senare kom ett mail där han tackade för en trevlig kväll o om jag hade tråkigt någon dag så kunde jag väl hänga med en sväng på hojen.
Sagt och gjort, lördag 3 juli 1999 hoppade jag upp bakpå hans Norton Commando för att tillsammans med Linkan ta en tur ner till Söderköping. Det är bra med mc-date för då måste man krama om den man åker med ;-)
Dagen blev kväll och fortsatte med grill hos Linkan dit jag tog med mig ett par tjejkompisar. Jag visste fortfarande inte om mannen var intresserad men efter lite för många tequila-shots drog vi ner till hamnen och jag sa till honom att "jag tar dig i handen så att jag inte tappar bort dig". Resten är historia. 9 månader senare förlovade vi oss och ytterligare 7 månader senare blev vi man och hustru. 2 år och en månad efter vår första date och 9 månader efter bröllopet kom storebror till världen. När jag berättar vår historia frågar många om vi aldrig tyckte att det gick för fort. Jag har aldrig ångrat våra beslut och vi var båda, inte äldre, men inga duvungar när vi träffades och hade levt vårt singelliv. O vad är det som säger att det håller längre om man väntar?
I morgon är det 10 år sedan vår första date. Istället för att fira den på mc:n i vårt vackra sommarsverige åker vi på sparesa till Jurmala i Lettland. Vi ses när vi är hemma igen!

//Sara



Nyköping - Roma - Masseria Coccioli - Ciampino - Nyköping

Torsdag 18 juni kl 04.20:
Klockan ringer och det är dags att gå upp för om en timme kommer taxin. Eftersom vi packade till klockan 12 så har jag minst en sandlåda grus i varje öga, men de glömmer man snart bort för idag är det dags! Idag ska vi äntligen iväg på resan som vi planerat så länge. Vi möter upp resten av resesällskapet, mina föräldrar, min lillebror och lillasyster med sambo på flygplatsen. Lite drygt tre timmar senare landar vi i Rom. Tidigare nämnda gäng sätter sig i hyrbilen och styr kosan ner mot Italiens klack medan vår lilla familj bestämt oss för att börja resan med en dag i den Italienska huvudstaden innan vi tar tåget ner. Hade jag vetat att vi skulle vara tvungna att åka buss utan aircondition in till stan och att det var 38 gradert i skuggan så hade jag nog tänkt om. Trots detta fick vi faktiskt en riktigt mysig dag i Rom, det gäller bara att jaga skugga, dricka mycket och så fort energin tar slut langa fram en riskaka från förrådet :-)
Efter en lång dag var det dags att kliva på tåget som skulle ta oss till Lecce. Medan Roms förorter svischade förbi utanför fönstret vecklade grabbarna ihop sina långa ben i sätena och somnade in efter en lång och upplevelsefylld dag.


Fredag 19 juni, Midsommarafton:
Efter en lång natts skön sömn vaknar vi till solen och (o)ljudet av cikadorna på Masseria Coccioli. En italliensk lantgård från 1500-talet som rustats upp och nu fungerar som hotell och konferens anläggning. Masserian ligger mitt ute i ingenstas omringad av mil efter mil med olivlundar och jag känner lugnet komma. Eftersom det är en svensk familj som driver masserian så blir det givetvis sillunch och nubbe samt dans kring den olivklädda midsommarstången. Annars tillbringar vi hela dagen i horisontalläge vid poolen.



Lördag 20 juni, Midsommardagen:
Det är sol och varmt, sol och varmt, sol och varmt. Inte mycket action denna dag heller, helt ok att slappa vid poolen och ta en siesta innan middan som mannen och jag stod för denna kväll. På förmiddagen hade vi varit inne och handlat på stormarknaden och på kvällens meny stod pizza de quattro formaggio. Vi gjorde det enkelt för oss och köpte färdigt pulver som det bara skulle tillsättas vatten och olja till. Det konstiga var att när vi haft i det vatten och olja som vi läst oss till på vår mer än knapphändiga italienska så var degen fortfarande väldigt torr. Hmm... vi konsulterade påsen igen och kom till slut fram till att till de tre dl vatten och tre msk olja som vi hällt skulle vi använt 500 gram pulver. Vi hade hällt i hela påsarna, sammanlagt 2 kg pulver!!! Ett gott skratt och sedan blev det pan pizza den kvällen.


Söndag 21 juni:
Vi vaknar på morgonen och märker att det regnar även i Italien. O som det regnar sedan, det fullkomligt ÖSER ner och olivodlingarna står snart under vatten tillsammans med det närliggande samhället Surbo. Vi bestämmer oss för att ta en utflykt till stormarknaden idag med men när vi kommer dit så är det bara att vända, hela gallerian står under vatten. Det är fascinerande hur lite vatten kan göra så mycket skada. Men tur i oturen för istället åker vi till den lilla närbutiken i Casalabate istället och idag har de grönsaksmarknad i byn. Här finns all sköns grönsaker som du kan hitta, dock inte lime till min svågers förtret, och oliver som smakar gudomligt. Vi köper oliver för ett helt kompani för en summa av 5 euro!! När vi kommer tillbaka till masserian har solen kommit fram och vi tar en tur till stranden.
På kvällen kommer mina mostrar ner. Det är ju faktiskt så att hela syftet med resan är att fira min lilla mamma som blir 60 år. Vi bjuder dem på en mustig och från början alldeles för salt tomatsås med pasta innan vi tackar för idag och somnar in i våra mysiga och ikea-möblerade rum. Ett tips förresten om ni skulle råka översalta nån gång, pressa i en citron, det neutraliserar smaken.



Måndag 22 juni:
"Sola och bada med piña colada på sommarn är livet en fest" eller vad är det han sjunger Marcoolio? Vi byter ut drinken mot kall rosé och slappar vid poolen heeeeela dan. Fram till kvällen när nästa gäng anländer. Min morbror med sambo och döttrar och sammanlagt är vi nu 16 pers på masserian. För att slippa laga mat så åker vi till en annan masseria, Melcarne, och käkar. Innan vi åker har vi fått tips från Wenche att istället för att på svenskt sätt beställa förrätt varmrätt och efterrätt så ska vi äta som italienaren gör med antipasto, primo, secondo, frutto, formaggio och dolce. För att inte sprängas så får vi rådet att beställa in några olika rätter "centro tavola" alltså mitt på bordet som man sedan plockar ifrån. Sagt och gjort, 16 svenskar trycker in sig i två bilar och far iväg. De kan ingen engelska på denna masseria! o jag kan ungefär 15 ord :-s Det gick bra till slut och vi fick oss en upplevelse vi sent ska glömma.
Trött lilleman under uppsikt av en ännu mindre man :-)

Tisdag 23 juni:
The Big Day! Italiensk champagne, Prosecco, på sängen och en helt gudomlig middag på kvällen. Emellan det hann vi med sandslotts-bygge,en långpromenad med kusin Hanna längs Adriatiska havet och en väldigt imponerande vin-provning med en av världens främsta vinkännare. Tänkte försöka återge hur underbar maten var men you had to be there, det var fat på fat med läckerheter, varma sallader, olika fyllda grillade fiskar, grillade skaldjur och en gudomlig amarettokräm på toppen. En väldigt lyckad dag med andra ord :-D


Onsdag 24 juni:
Vi lämnar tjocka släkten och tar en utflykt till Zoosafari i Fasano. Där har de en stor safaripark där man till skillnad från Kolmården fick mata de flesta djuren. Vi tog också en tur genom babian-land och vi fick med egna ögon se hur de förökar sig, doggy-style! *s* Promenad i olivlunden, middag och tidigt i säng. Pratade med Lotta ikväll och hon undrade om jag shoppat nåt. Shoppat!? Här ligger vi på latsidan och steker mest hela tiden :-)


Torsdag 25 juni:
Tjocka släkten samt syster med sambo lämnar masserian och styr kosan mot Rom igen. Håkan, jag och bror min lämnar barnen hos morfar och mormor o tar en tur in till gamla Lecce. Tar vägen förbi Ipercoop för lite shopping på vägen hem och fixar old-fashioned pannkakor till middag. Fyller dock våra med chevre, ruccola och prosciutto med en sellerisallad vid sidan om :-)


Fredag 26 juni:
Det är vår sista dag på masserian. Alla utom jag och lilleman åker på utflykt till den vita staden Ostuni och trulli-husen i Alberobello. Vi tillbringar istället dagen vid poolen och läser veckans tredje bok. Vi har nu varit här i en dryg vecka, vi har inte gjort mycket mer denna vecka än solat, badat och ätit god mat. Det har varit så skönt och jag som är en ganska rastlös skäl är helt avslappnad. Denna resa har varit en upplevelse som inte många fått privilegiet att vara med om och jag kan varmt rekommendera ett besök till Appulien, Italiens klack.


Lördag 27 juni och Söndag 28 juni:
Resdagar. Vid lördaglunch lämnar vi Lecce med tåg tillbaka mot Rom där vi möter upp Karin och Tobias och tar bussen till Ciampino där vi ska sova sista natten innan hemresan till Sveriget. Efter frukost åker vi till flygplatsen och vid halv två står vi på svensk mark igen. Hemma efter ett riktigt äventyr!! Men det är som de säger, borta bra men hemma bäst, och extra bra känns det ju att det är nästan två veckor kvar på semestern.



Det var det det :-) Nu säger jag "over and out"

//Sara


Ingen röst

Åkte på en förkylning i lördags och som amen i kyrkan så bestämde sig min röst för att också ta semester. Jag kände av det i måndags när jag satt och tjöta med Petra och när jag vakna igår så var den helt väck. Försökte verkligen att vara så tyst som möjligt men det är inte lätt alla gånger. Får trösta mig att mina magmuskler fick mycket träning igår eftersom det krävdes en hel del jobb för att få fram nåt ljud över huvudtaget. Idag är det bättre men jag låter fortfarande som en hel karl. I morse när jag gapa på ungarna så blev vår granne nästan rädd *s*. Ska göra mitt bästa och hålla klaffen ikväll och i morgon så att rösten hinner bli bra innan jag och mannen åker till Riga på fredag. Vi ska fira att vi varit tillsammans i 10 år. 10 år!!! Shit det är jättelänge. Det har varit 10 underbara, tuffa, mysiga, jobbiga år mycket beroende på att vi valde att bli föräldrar ganska snabbt. Men trots upp och nedgångar så ser jag fortfarande mannen som det jag kommer leva resten av mitt liv med. De flesta dar iaf... ;-)

Har ju lovat en liten bilddagbok från vår resa och nu ska jag äntligen få tummen ur. Sitter i min sköna vilstol under äppelträdet. Barnen har gått o lagt sig och mannen är ute o far. So here it comes! Eller iaf i nästa inlägg. :-)

Drömde förresten i natt att jag var på busfabriken med barnen och deras sysslingar och en av dem försvann :-S Hm ska jag ta det som ett tecken eller? Han kom till rätta men jag var tvungen att fylla i en "missing-persons-rapport" och bl a svara på vilket som är mitt favoritgodis så jag väljer att inte tro att det ligger någon sanning i denna dröm.

//Sara

RSS 2.0