Sol ute, sol inne, sol i hjärta och sol i sinne...

...tänk vad lite sol kan göra för humöret.
När jag kom hem idag satte jag mig i mitt lilla solhörn och bara njöt med en bok en stund innan friidrotten med storebror. Efter att ha gått hela vintern som nån grönglåmig alien så vill man ha färg...fort!!! Å fort går det, det känner jag nu, mental notering till mig själv: Det kan vara en bra idé att smörja sig själv med SPF oxå, inte bara barnen :-)

Det fina vädret ska visst hålla i sig över helgen och det är ju riktigt trevligt. Vi har en hel del att göra i trädgården iom att den varit uppgrävd. Kruxet är att vi inte kan göra så mycket förrän byggar´n varit här o gjort sitt med grävmaskinen, han var här förra veckan och sa att om ca 2 veckor skulle han kunna komma förbi så vi får väl se om det är klart innan maj blir juni....Så trädgårdsarbete blir det inte mycket med. Men då finns det ju alltid annat att göra, som t ex måla utbygget. En andra mental notering: ring färgaffären o kolla om man kan göra det redan nu eller om det fortfarande är för kallt på nätterna...

På söndag har jag iaf förhandlat till oss barnvakt, eller ja redan från lördag då grabbarna åker till mormor och morfar. Vi hade tänkt gå på bio men The Reader har inte kommit till Nypan ännu så nu lutar det åt Dreamgirls i soffan istället. Inte fy skam det heller. På söndag ska vi göra Kungens Kurva, IKEA, MediaMarkt, Skärholmen Centrum.. u name it.

Nu kallar sängen, i morgon är det kortdag följt av långhelg, me like!!

//Sara

51 dagar, 1224 timmar, 73440 minuter och 4406400 sekunder...

...kvar till semestern.
Men bara 32 arbetsdagar :-)
Det är det jag gillar med våren, det är klämdagar hit och helgdagar dit, har man dessutom jobbat ihop lite flex så kan man ta sig lite extra ledigt. Kollade almanackan idag och jag har bara tre 5-dagars veckor kvar innan semester! *jäj*

Måndag idag, jag har gäspat mig genom hela dagen. Förstår inte varför jag var så trött? Har det kanske att göra med all den friska luften jag fick i helgen...?

Ser iaf fram emot helgen redan, det är tur att den kommer redan på torsdag klockan tre. Valborg firar vi som vanligt med Lotta, Patrik och barnen. Brukar alltid vara mycket trevligt och alltid bli väldigt sent. Mannen och jag har dessutom förlovningsdag på Valborgsmässoafton, något som vi oftast brukar komma på framåt senkvällen...men hela nio år sedan är det i år sedan vi irrade runt på Hampstead Heath i London och letade efter den där vita herrgården vi sett i Notting Hill-filmen :-)

Nog för idag, i morgon är en annan, förhoppningsvis piggare, dag!

//Sara

PS. JA! jag såg att jag stavat som en kratta i förra inlägget, har inget att säga till mitt försvar *s*

En riktigt härlig dag!

Vaknade i morse och kände mig oförskämt pigg trots en flaska vin och sänggående klockan ett. Hade i bakhuvudet igår att vi skulle plantare syrénhäck idag så det var inte läga att va bakis. Fast det är klart, det underlättar att komma ur sängen när solen skiner och det redan klockan 9 är 14 grader i skuggan :-)
Häckplantorna kom rätt snabbt i backen, no thanks to me ska jag väl säga utan mannen var sjukt effektiv medan jag och lilleman gick och peta lite bredvid.
När vi var klara med det tig jag tag i vårt skrotupplag. Vi har en pergola under tak där vi ställer in cyklar, grillen och all annan sk-t som vi inte orkar ta tag i. Kom dock på förra helgen att det nog skulle bli en rätt schysst och vindfri uteplats där om man tog bort pergolan. Så medan mannen lagade lunch tog jag kofoten och skred till verket (jämställt ska det va *s*). Det blev verkligen bra och ännu bättre kommer det bli när vi får ordning.
Ikväll blir det tjejfest hos Petra. Det brukar bli ett jäkla drag, min plan är dock att traska hemåt när de andra drar på krogen eftersom jag varit borta en del från familjen på sistone. Vi får väl se hur det blir, man brukar ju komma i stämning rätt snabbt och då vet man aldrig vad som kan hända.
Därför är det nu hög tid för mig att gå o vaska av mig trädgårdsdammet och spackla på partyfejset. Lämnar er med några bilder från gårdagen och dagens dagsverke!!

   
                                                                              Före                                   Efter
//Sara

Det här gör mig glad!!!



Dessutom skiner solen och ikväll är det fest, vad mer kan man begära!!!

//Sara

Seriös shopping!

I morgon är det dags för fest med jobbet och vår vana trogen så är det tema! 80-tals tema!! :-) Häromdagen satt vi i fikarummet och pratade om kläderna man hade på sig back then. Med mina snart 36 pannor tillhör jag den äldre halvan på jobbet och efter att ha beskrivit hur jag gått på disco i vita mysbyxor, hängslen och ceriserosa stövlar så satt Tessan, 21 år, med hakan nere vid knäna...*skratt*
Anyway, utklädnad är inte obligatorisk men det är ju kul att spöka ut sig, därför har jag idag ägnat mig åt seriös shopping:
 -svarta leggings, eller tights på 80-talsspråk
- rosa lycratröja
- scrungie till håret
- benvärmare
- stooooooora örhängen i plast
- en påse gott och blandat från gröna skylten

Det i kombination med att dyka djupt ner i den färgglada sminkväskan kan nog bli ett rätt bra resultat. Ja jag lovar bildbevis kommer ;-)

//Sara


Varför ska det vara så svårt?? Det är ju så skönt efteråt!

Har idrottat sen jag var barn. När jag var liten så var det gymnastik, friidrott, golf och orientering. Som tonåring var det aerobics på gymmet för hela slanten. Vid vuxen ålder har träningen gått mer i skov, men jag har ändå tillbringat otaliga timmar på olika gym och simhallar. Det roliga är att om man verkligen satsar så ser man ganska snart reslutat, det tråkiga är att jag har världens sämsta disciplin. Som nu till exempel, min snälla mamma har för att pusha mig gått in med halva kostnaden på mitt träningskort. Trodde nog att det skulle motivera mig att hårdsatsa, men nähä då. Två gånger i veckan brukar det bli, det är väl inte fy skam men om ni visste vilken vånda det är innan jag tar mig iväg. Jag kör på tisdagar och söndagar, men om jag inte har med mig väskan till jobbet på tisdagen eller om  mamma inte kommer med på söndagen, då ligger jag som amen i kyrkan hemma i soffan istället....
Jag vet ju att om man bara "härdar ut" så blir ju tärningen till slut som ett gift, något man bara måste ha...tyvärr tryter oftast min motivation innan jag kommer så långt.

Idag är det tisdag, träning alltså. Väskan var med i bilen men när jag åkte från jobbet så åkte bilen ner på stan för att kolla efter nya ballerina-skor istället för att snällt parkera utanför gymmet. Efter misslyckat shoppinguppdrag så hade jag bestämt mig för att hoppa träningen o åka hem o gosa med familjen istället. Gjorde dock ett sista försök att få upp motivationen och bestämde mig för att om det fanns en tom lucka utanför så skulle jag träna. Det gjorde det. Så jag tog mig igenom dagens träning till slut, men det satt långt inne. O det är därför jag undrar varför ska det va så svårt?? Det är ju så skönt efteråt!! ;-)

//Sara


Sol, kallt och vårfint på trappen.

Påsken är över så idag har jag varit på Blomsterlandet och inhandlat lite fina blommor. Ut med fjädrar - In med vårblommor. Hoppas nu bara att inte frosten tar dem för banne mig vad det var kallt ikväll, hoppas värmen kommer snart...



Eftersom jag fortfarande använder mannens dator och han måste jobba så får detta vara allt för idag. Fick dock reda på idag att bonusen är klar och kommer på maj-lönen. Håll tummarna för att det blir en tur till dator.affären :-)

Over and out!

//Sara

Jantelagen

I Sverige ska man va lagom, man ska ha lätt för att anpassa sig och samarbeta. O nåde dig om du sticker ut och verkar tro att du är nåt!
Det är synd tycker jag. Istället för att drivna människor som jobbar hårt för att ta sig nånstans och som är bra på det de gör får cred för det så missunnar man ofta dem sin framgång.

Min mamma är på mig så fort det dyker upp en chefstjänst att jag ska söka den, men jag har aldrig känt att det är nåt för mig. För även om jag gör ett bra jobb så skulle mina hjärnspöken va på mig att "hon ska inte tro att hon är nåt bara för att hon helt plötsligt är chef". När vi på mitt målsamtal förra vecka kom in på hur min chef kan pusha mig att söka nya utmaningar så sa jag det att jag skulle vilja prova på en tjänst/uppdrag med större ansvar om tillfälle ges. Chefen blev glad att höra det då även hon haft tankar i de banorna. För även om jag trivs på mitt jobb, jag når mina mål och är bra på det jag gör så känner jag mig inte alltid så stimulerad. Kändes helt ok att gå ut från det samtalet och nu ska jag jobba med att få en bra balans mellan mitt höga självförtoende och min lägre självkänsla.

"Jag kan flyga, jag är inte rädd"

Filmtajm, Australia ikväll, måndag i morgon!

//Sara

Det är så hälsosamt och stärkande i fjällen!

Men det är också väldigt skönt att komma hem.
Lotta och jag bestämde, efter mycket velande från min sida, att åka hem en dag tidigare och landade igår kväll hemma i Nypan igen.

05.11 väcktes jag av storebror som drömde mardrömmar efter att ha sett Harry Potter igår. Sen låg han o snurra till klockan 6 då han gick ner och kolla på tv.
07.30 vaknade lilleman och då masade jag mig också ner till soffan där jag suttit tills nu....lite trött och ont i huvuvdet men det är väl bara och ta tag i saker o ting.

Solen skiner ute men frosten på bilen vittnar om en kall natt. Dagens aktiviteter blir väl att packa upp och röja här hemma inför en ny vecka. Förhoppningsvis blir det en stund i solen och kanske nån typ av träningsaktivitet med, man vet aldrig :-)

Ha en skön söndag!

//Sara

Nya vänner :-)


I love my job!!

Idag har jag:
- sovit till halv 9.
- ätit en helt otroligt god hotellfrukost.
- stått i solen och pratat med en massa trevliga och glada människor.

En helt ok dag på jobbet alltså :-)

Nu sitter jag i soffan med blossande kinder och vin i blodet....life is gooood :-)

I morgon ska Miss Lindvallen koras, håller tummarna för Anja Pärson!!


//Sara

Hälsningar från Sälen!

Är i Sälen och jobbar.
Igår var det "fridag" och då passade jag på att åka skidor för första gången på 5 år. Det är som att cykla, har man en gång lärt sig så är det bara och köra. Fast det var sjukt mjukt i backen och man fick jobba, jobba hela tiden. Halvvägs ner var mjölksyran i låren nästan för mycket men det var bara att bita ihop...ingen träningsvärk idag dock så jag måste va grymt vältränad ;-)

Jobbade på invigningen igår, gick omkring med en jättetermos med choklad på ryggen som vi bjöd alla på. Kände mig som värsta ghostbustern *s*. Middag med skidlandslaget och övriga sponsorer på kvällen. Trevligt men efter en hel dag i backen så kände jag mig rätt mör och det blev en tidig kväll.

Vaknade till solsken i morse. Lovely. Idag ska jag frottera mig med kunderna, servera smoothies och ha det trevligt i solen. Bildbevis kommer när jag kommer hem :-)

Ha de gott, pussar och kramar till familjen som förhoppningsvis läser det här ;-)

//Sara

Bloggtorka...

Jaha, tillbaka på jobbet. Det var sig likt.
Var och träna efter jobbet, segt som vanligt det första varvet, men jag var drypande blöt på slutet ändå.
Middag, kyckling curry, jättegott! Tyckte mannen och jag, helt ok tyckte storebror medan lilleman som vanligt åt ketchup med kyckling curry.

Ja ja, jag ville ju tillbaka till vardagen...

Men i morgon drar jag på roadtrip till Sälen. Ska upp och jobba på ett event som jobbet ordnar i helgen. Ett välkommet avbrott i vardagen :-)

Har målsamtal med chifen i morgon, kanske ska förbereda mig lite. Eller så kollar jag bara klart på Desperate Housewives innan jag hoppar i säng :-)

Ses på söndag om inte förr!!

//Sara

Tankar kring barnen....

Det är jättetrevligt med släkt och vänner på middag men att fixa festmiddagar till mellan 6-10 pers tre ggr på fyra dagar det har tagit musten ur mig. Tror att det tagit musten ur hela familjen och vi längtar nog allihop tillbaka till jobb, skola och förskola för att komma tillbaka till de vardagliga rutinerna. Säga vad man vill om att traska i jobba-äta-sova-diket men för barnen så funkar det bäst. De vet vad som händer om dagarna och de slipper bli rastlösa. Som mamma har jag konstant dåligt samvete för mina barn. När jag skriker på dem, hur påverkar det dem? När jag tjatar på dem vad tänker de då? Förhoppningsvis gör man rätt men det finns inget som man oroar sig för så mycket som sina barn. När de var små var de åt ordentligt, om de sov tillräckligt? Nu är det mycket med att de börjar bli stora och bryta sig loss från symbiosen med oss, hur mycket ska man styra och hur långt kan man låta dem testa själva? Innan jag hinner blinka är de i tonåren med allt vad det innebär av frestelser. Det är då jag hoppas att vi lyckats pränta i våra söner smarta värderingar.
De flesta föräldrar hämtar sina barn så tidigt som möjligt från barnomsorgen, vi pusslar för att få ihop semestrar o lov för att barnen ska få vara lediga så mycket som möjligt. Förra sommaren var barnen lediga 7 veckor från fritids och förskolan, 7 veckor! Mot slutet var de så understimulerade och rastlösa så vi bara bråkade hela tiden. Det är inge kul att bråka med sina barn, och de far inte illa av att vara med andra barn och vuxna även på sommaren.
Den här sommaren ska jag dessutom få de bästa av alla världar. Sista veckan i augusti börjar lilleman förskoleklass. Den veckan har jag tagit semester, det innebär att jag får förmiddagarna för mig själv och eftermiddagarna med killarna :-)

Jag älskar mina barn, men vill även ha min egen tid, för mig själv och med min man. Ibland kan jag önska att jag var som de mammor som lever genom sina barn och som trivs med det. Men då vore inte jag jag och jag hoppas att den jag är kommer att forma mina grabbar till schyssta killar.

Nu säger jag kram och gonatt och hej då till Gill Grissom...;-)

//Sara

MÄTT!!!

Påskhelgen brukar innebära flertalet middagar med släkt och vänner, men vart annat år så sammanfaller högtiden med mannens födelsedag, o då är det fullbokat hela helgen.

Fredag: Överraskningsfest, som inte blev så mycket överraskning, med kompisarna. Paprika och mozzarellafylld fläskfilé med potatisgratäng och kladdkaka special. Mycket gott vin och musik och i säng kl 2....

Lördag: Återhämtningsdag ute på landet hos mamma och pappa. Skönt att sitta med ryggen mot husväggen i solen. Ugnsstekt fläskstek och ugnsrostade grönsaker. Filmkväll hemma i soffan när kidsen somnat.

Söndag: Svärfar och bonussvärmor på middag. Jättetrevligt men det är som om det sprids barnspeed i luften när de kommer in genom dörren för barnen är mellan väggar och tak. Beror nog på att de är vana att få 200% uppmärksamhet när de är hos farfar...Kvällens meny: Sillmacka på pumpernickel, chevrefylld lax med pressad potatis och passionsparfait på toppen ;-)

Måndag: Det är skönt med långhelg, men vid det här laget brukar jag börja längta tillbaka till vardagen. I morgon fyller mannen år, mer om det kommer säkert i morgon. Pappa, mamma, syster, bror, mormor och svärmor kommer och kalasar på Toscansk lammstek och chokladmousse-tårta.

Det är tur att jag styr kosan mot Sälen för jobb och lite skidåkning nästa helg.....måste hinna med ett träningspass eller två innan det för nu är det bara 10 veckor kvar till semestern och playan i Italien :-)

//Sara


Höstlegender...

Njuta i solen? Ja

Långpromenad?...eh nej...

Barn på socker-rush efter tre påskägg? Definitivt!

Höstlegender med bl a Brad Pitt på tv ikväll så jag har laddat med näsdukar.... ;-)


Jag fick en liten dotter igår!!

Hon är 7 kg tung och 68 cm lång och lystrar väl inte till namnet Thea, men det är det hon heter iaf, Thea Linnea Viktoria!
Thess, ni vet Linköpings-expressen, och hennes man Robban gav oss igår hedersuppdraget att bli gudföräldrar åt deras lilla hjärta. De tyckte vi behövde en dotter....o det är ju ganska smidigt att ha ett barn som man kan komma o gosa och leka med när man vill men som man inte behöver vagga och vyssa om nätterna  ;-)

Mannen fyller 45 på måndag, det är inte jämnt hur man än räknar men jag tycker, till skillnad från honom, att de där halvvägs-dagarna är värda att fira lite extra. Så jag arrangerade i smyg en överraskningsfest för honom igår. Tyvärr blev det ingen överraskning i slutändan eftersom lilleman vaknade med feber i går morse. Fast eftersom han var ganska pigg så kom alla utom en familj så det blev en mycket trevlig kväll trots att vi inte fick hoppa fram och skrika SURPRISE på riktgt amerikanskt manér.

Nu, frukost med målade ägg och sen ska jag gå bort min lilla baksmälla när jag tar en långpromenad till min mamma och pappa. Där ska jag sitta i solen och bara njuta!

GLAD PÅSK!!

//Sara

PS Glömde berätta att jag har skinande rena fönster, nya gardiner i vardagsrummet och nacken är så gott som ny igen!!! Kram

Äntligen ledigt!

Har precis stjälpt barnen i säng, senare än vanligt vilket förhoppningsvis innebär att de tar lite sovmorgon i morgon, men jag har inga större förhoppningar. Fördelen är att de börjar bli så stora så de klarar sig själva framför tv:n medan jag och mannen trynar vidare.

Trots att vi jobbar kortare dag dag idag så kändes den väldigt låååååång. Jag var ju och fick massage igår, och idag har jag haft en fruktansvärd värk i nacken och ner mellan skulderbladen. Brukar klara smärta ganska bra men när inte alvedon hjälper så känner man sig ganska liten. Ringde till massören som sa att man kan få träningsvärk efter massage så det är bara att gilla läget antar jag. Förhoppningsvis är det bättre i morgon, annars får jag väl döva smärtan med vin i goda vänners lag :-)


Hjälp! jag är med i en japansk tvshow

Torsdagar brukar innebära ett det inte är ett sk-t på tv. Ikväll blev det ändring på det...torsdagar kl 8 kommer hädanefter vara bokade för att se svenska kändisar förnedra sig själv i diverse sjuka kostymer och lekar. Tänk dig själv Dogge Doggelito på hal is med ägg i famnen eller Klasse Möllberg som en enorm, mänsklig kardborre... *haha*


Snart långhelg :-)

Värmen verkar ha kommit och gått för den här gången och idag är det regn och råkallt ute. Det sägs ju att man ska frysa in vintern och svettas in våren, men efter en lång vinter så bara längtar man ju efter att få klä av sig lite, slänga på sig vårjackan och byta ut de svarta stövlarna mot de vita basketdojjorna. Förhoppningsvis kommer det fina vädret tillbaka till helgen för på fredag ska jag göra det som jag länge planerat...tvätta utsidan på fönstrena ;-) Idag har de sopat gatan utanför så nu är det bara att tuta och köra! Inte för att det är speciellt kul att tvätta fönster men det finns en viss tillfredsställelse när det är klart och man kan hänga upp nya gardiner.

Var rätt frusen när vi kom hem från stan igår så jag kröp ner under filten i soffan, o somnade, halv 9! Väcktes av mannen kvart över 10 som frågade om jag inte kunde sova vidare i sängen istället, borstade gaddarna och trynade gott tills klockan ringde kl 6 i morse. Drömde att jag sprang vårruset, ja ni läste rätt jag sprang. Sprang i mål på 12 minuter, kan tilläggas att tjejen som vann förra året sprang på 17 minuter så ni kan ju tänka er hur trolig den drömmen var *skratt*. Den 28 maj är det iaf dags igen, då drar ett gäng tjejer från jobbet ner till Norrköping och vårrusar. Vi var nere förra året med och det var verkligen supertrevligt. Själva loppet är inte det viktiga, vi e mest ute efter picknick-korgen som man får efter...

Annars har det väl varit en rätt vanlig dag, inte mycket som händer, jobbade på som vanligt och avslutade dagen med en välbehövlig massage. Mannen är på after work ikväll och eftersom det är hockey! ikväll med så tänker jag bädda ner mig i soffan med Carrie, Samantha, Miranda och Charlotte :-) Till skillnad från mannen kan jag se den filmen om och om och om igen :-)

Nu dags att läsa för grabbarna, Harry Potter är sjukt spännande just nu!

//Sara

Härlig eftermiddag...

Det var lugnt på jobbet idag, verkar som om alla kunder tagit påsklov redan, eller så ligger de o laddar för att bombardera oss med frågor efter påskhelgerna. Frågade chefen på förmiddagen om man kanske, mot förmodan skulle kunna få flexa ut lite tidigare idag. Återkom efter lunch blev svaret. 13.20 var det efter lunch och 13.45 stämplade jag ut för dagen och begav mig hemåt i solskenet. Hämtade lilleman på förskolan och sedan tog vi, eller jag iaf, tag i trädgården och gav den en liten uppfräschning inför våren.

Hoppas verkligen att det här vädret håller i sig förever and ever nu för jag vill ligga i solstolen och mysa i påsk.

Ha de!

//Sara

Hata hockey...hata, hata, HATA SM-slutspel!!!

Ha ha, nja så illa kanske det inte är men det stör mig att de alltid sänds samtidigt som "mina" program så jag inte har någon bra ursäkt för att ligga i soffan och äta praliner. Ikväll och i morgon måste jag istället göra nåt aktivt...jobbigt ;-)
Fast visst skulle jag behöva titta mindre på TV. Men jag är ju förbaskat trött på kvällarna så det är ganska skönt att få dega bort några timmar i soffan.

Ikväll blir det vardagslyx istället. Storebror är fortfarande hos farfar på påsklov så vi andra ska åka ner på stan och äta på restaurang. Lilleman ska prompt ha pannkisar och det känns väl sådär att betala 70 spänn för lite mjölk och mjöl men bara han äter så är jag nöjd.

Tjing!

Monday, monday...

Kändes lite konstigt att bara ha lilleman och göra i ordning i morse, storebror är på påsklov hos farfar. Hade planerat att gå till förskolan och lämna honom och sedan gå till jobbet. Jag menar jag skulle ju ha så gott om tid. Men i morse när klockan ringde var kudden så himla skön och jag var mitt inne i en dröm som jag ville veta slutet på. Fast nu minns jag inte ett spår vad den handlade om. Det blev i alla fall körigt när vi skulle iväg så det slutade med att vi tog hojen, o det är ju helt ok det med.

Detta packades på cykeln:
- träningsväska, kommer inte den med på morgonen så blir det ingen träning alls
-gummistövlar och överdragsbyxor till lilleman
-matlåda
- pärlor och pärlplattor till barnens syssling
o sist men inte minst lilleman bakpå.

Ett ganska fullpackat ekipage for i väg upp för backarna och jag hade faktiskt några minuter till godo när jag kom till jobbet. Väl där lyste arbetsmoralen med sin frånvaro och det känns inte som om jag fått nåt gjort på hela dagen, lär väl visa sig i morgon när jag får min dagliga uppföljning.
Kände mig lite låg på jobbet idag, har en del hjärnspöken att tampas med och de tar sig ibland uttryck att jag kan få för mig att vissa personer inte gillar mig. Detta kan gå i vågor men vem vill inte gilla och gillas av alla man möter. Jag vet att det är stört omöjligt, en jobbarkompis sa nåt bright idag att "det är jobbigare för en själv om man tror att nån inte gillar en, än om man själv inte gillar en viss person..." så sant som det var sagt. Sen måste man inte gilla alla människor men man måste alltid behandla dem med respekt.
Humöret blev bättre ju senare på dagen det blev, jag måste nog bara lära mig att inte engagera mig för mycket i saker som jag inte kan påverka. Om det sedan finns några som kanske har svårt för mig så är det deras förlust eller hur?! ;-)

Ikväll har jag ensamkväll hemma, mannen är på sin matlagningsklubb. Det är ganska skönt att få rå om sig själv och få flippa på fjärrkontrollen hur jag vill. Eftersom mannen säkert kommer gå in och läsa det här senare så är det väl lika bra att redan nu erkänna att flippa på fjärrkontrollen, det gör jag ju nästan som jag vill även om han är hemma ;-) PUSS ÄLSKLING!!

Over and out!

// Sara


Idag har jag...

...tvättat fönster...o sen var den söndagen slut....

Jag hatar dig mamma!!

Det var bland det första min 7-åring sa till mig i morse. Jag vet att han inte menar det utan att det är det som speglar den frustration och ilska han känner för att han inte får som man vill, men det är lik förbannat som att få en gigantisk kniv instucken i hjärtat och omvriden 17 varv. Det är nu man som mamma måste tänka på att man är den vuxne så att man själv inte slänger ur sig samma sak. När jag pluggade pedagogik fick jag lära mig att man inte ska säga att man tycker illa om barnet utan att det är beteendet man inte gillar.
Vi har kabel-tv genom Boxer. Den här helgen bjuder de på Disney Channel...need I say more? Killarna tassade ner i morse och kollade medan mannen och jag tog en liten sovmorgon. Men eftersom vi bokat tvättid för bilen så gick vi upp vid halv nio, förvarnade barnen att när pågående program var slut så var det dags att stänga av och äta frukost. Jag gick och duschade och när jag kom ut var det fullt krig. Storebror skulle minsann inte äta frukost, och följa med och tvätta bilen var det inte tal om. Slutade med att han kläddes på med "våld" och åkte och tvättade bilen på tom mage.

Sedan har vi haft en toppendag. Grabbarna tyckte det var skitkul att köra högtryckstvätten på bilen, utflykten med matsäck till kanonerna på Femöre var superhärlig i solen och dagen avslutades med ett biobesök. Allt enligt plan alltså, men varför ska det behöva vara så svårt ibland? Förstår att de inte alltid vill göra det som vi ska/måste men eftersom vi oftast försöker avsluta med något som är kul för dem så är det så frustrerande. Jag menar man kan inte låta barnen styra familjen, jag vet några som har det så och jag skulle aldrig, ALDRIG, kunna leva så. Man är barnens föräldrar, inte kompisar.

Biltvätt på högtryck


Utflykt till havet


Fredag...

..vår chef bekräftar det vi länge misstänkt, hon är med barn. Jättekul för henne med en ny liten knodd :-) Men jag gillar min chef och tycker om när hon är på jobbet. Är lite orolig för hur de tänker lösa detta för den här typen av tjänst är inget man annonserar ut som ett grav-vik utan det måste nog lösas internt. Hmm undrar hur jag skulle passa som chef.....*haha*.....NÄ jag bara skoja, och det är inte ens första april längre :-)

Det märks på jobbet när det är fredag. Jag sitter i ett stort kontorslandskap med ett 40-tal andra. Framåt fredageftermiddag ökar sorlet i styrka, ett säkert tecken på att helgen är nära. En konsekvens av det är att jag oftast somnar i soffan redan till Bolibompa :-S Men ikväll är det en bra film på tv4+ klockan 10 så det är bara att kämpa på. Får ladda upp med chips och popcorn som jag inbillar mig att jag längtat efter hela veckan. Men jag tror att det får bli en jordgubbs-smoothie.

I morgon är planen att tvätta bilen, åka på picknick på femöre samt gå på bio med barnen. Men ni vet ju hur det gick senast jag hade planerat nåt så vi får väl ta dagen som det kommer.

Ha de gott!!

//Sara

PS. Fick min första kommentar idag, JÄJ!. Har ju bara lämnat ut bloggen till 4 stycken, men kanske den kan spridas lite vidare så småningom.

En bild säger mer än tusen ord



Äntligen fredag!  Invigde trappan idag med ett blogginlägg och ett glas rött. Helgen kan börja!

En bra dag....

Igår var en sån där dag när allt flyter. Barnen klädde på sig och åt frukost utan tjat. Sen kollar de alltid på tv innan vi ska dra iväg till förskola, skola och jobb. För att förbereda dem så vet de att när Svamp Bob Fyrkant är slut så drar vi. Även detta fungerade utan problem. Attt komma till jobbet en sån morgon är underbar, allt känns mycket lättare.

Hade så mycket skriv i mig när jag kom hem och såg verkligen fram emot ett långt härligt vår-inlägg. Tills mannen informerar mig om att han lämnat kvar sin dator på jobbet :-( Till saken hör att min dator dog för någon månad sedan och i väntan på årsbonus så använder jag hans. Luften gick liksom ur mig och sen var jag rastlös hela kvällen. Inget bra på tv, inget att läsa eftersom jag läste ut min bok när jag vårda storebror och internet utom frustrerande räckhåll.
Ringde Lotta för ett långsamtal eftersom, som jag sa till henne, vi inte kunde prata på msn *s*. Mannen har inte riktigt förstått vitsen med att messa varandra istället för att ringa och prata, men å andra sidan när träffade ni senast en man som ringde en kompis för att småprata??.....nä jag tänkte väl det. Med msn kan man prata igenom allt mellan himmel och jord SAMTIDIGT som man lagar mat, kollar på tv, städar...behöver jag säga mer??

Idag är det fredag, härliga fredag, bästa dagen i veckan. Solen skiner ute och jag har varit och hämtat barnens pass. Eller ja, storebrors pass, lillemans pass gällde några veckor till och eftersom jag glömt ta med mig det gamla så fick jag inte hämta ut det nya!! Vad tror de att vi ska göra, ge bort det till nån annan?? Till saken hör att han på sitt gamla pass är fyra månader gammal så jag vet inte riktigt vem som skulle kunna använda det. Men ja ja regler är regler och det är väl bara att gilla läget, åker ju förbi där varje dag så det gäller väl bara att guldfiskminnet kommer ihåg att packa ner det gamla i väskan.

Ha en bra dag!!

//Sara

33 tum är 33 tum hur man än mäter!!!

Jag är inte speciellt smal, men inte speciellt tjock heller. Jag är sådär svenskt lagom. Jag har fött två barn och brukar skylla på dem när jag deppar som mest över den konstanta bilringen som gör att kläderna sällan sitter som jag vill. Fast innerst inne så vet jag att det inte är deras fel, för då skulle ju alla som fött barn gå omkring med ett michelinedäck över jeanslinningen.
Ja, ja vissa dagar accepterar jag att den enda som kan göra något åt det är jag själv och om jag är för bekväm (läs lat :-) så får man väl göra det bästa av saken.
I förra veckan hittade jag ett par schyssta baggy jeans på Vero Moda, problemet var bara att min stl inte fanns. Expediten försäkrade mig att det skulle räcka om jag gick upp en stl. Sagt o gjort jag raggade tag på ett par i Linköping och ringde Thess, alias Linköpingsexpressen henne kommer ni säkert att få läsa mer om. Thess for ner på stan och fixade dem och igår hade jag dem i min hand....o hur tror ni det gick? Inte så bra va.
Det som stör mig mest med jeans är att de mäts ju i tum, en tum är = 2,56 cm hur man än mäter eller hur? Hur kommer det sig då att det skiljer så mycket mellan modellerna och ofta tom på samma modell? :-S
Nä det är tur att sommaren snart är här så man får lalla omkring i klänning och tunika.

Men, ja ä inte bitter! Har faktiskt varit och tränat idag och haft "coachsamtal". Maria sa att jag förmodligen äter för lite!:-o så nu ska jag äta mer protein till frukost, mindre kolhydrater till lunch och större mellanmål på eftermiddagen. Sen ska jag sluta stirra mig blind på de där 10 000 stegen som jag aldrig kommer upp till, 30 min vardagsmotion om dagen är fullt tillräckligt om man är konsekvent, o hur mycket är 30 minuter EGENTLIGEN?!

Nähä dags för kvällsmys med nyduschade smågrabbar och ikväll är det Grey´s :-) Vad fort veckan går när man vabbat ett par dar, snart helg *jäj*

//Sara


RSS 2.0