Bildbevis :-)

Lovade ju bildbevis från torsdagens bedrift. Ja jag vill nog kalla det en bedrift och ni som känner mig o vet vilken soffpotatis jag är håller nog med :-)
Har tyvärr inga bilden in action men om ni kollar in bild 15 i detta bildspel så är det jag i turkos tröja och blå keps bredvid min vapendragare Evelina i rosa tröja.
Efter målgång samlades vi i alla fall o då togs följande bilder:
   

Vädret hade kunnat va bättre men det blev en trevlig kväll i alla fall, har fortfarande grym träningsvärk i låren och gå nerför trappor är en pina...

Ett snabbt inlägg...

...innan vi styr kosan mot hamnen och årets premiärmidda på Hamnmaggan!!

Ville bara säga tre saker:

Jag joggade runt de 5 km!
Förbättrade förra årets tid med 11 minuter!
Passerade själva toppform Blossom Tainton!!!

Mer om detta och bildbevis en annan dag, nu ska jag dricka skumpa i trädgården!!!

//Sara


Ett nytt liv.

Klockan 07.00 på tisdagmorgonen klev jag innanför dörren på gymmet för ett morgonpass. I och med nya arbetstider så funkar det och jag tänkte att jag måste ju ge det en chans. Varför har jag inte testat det förut?? Det var ju sååååå skönt. Lite jobbigt att inte kunna sitta o eftersvettas i lugn o ro efteråt men det kan jag leva med, har en säker deodorant ;-)
Ikväll tar jag en paus i mitt nya liv, pizza till middag och nu ska jag mumsa choklad medan jag gråter ögonen ur mig till Grey´s anatomy.
Nya tag igen i morgon för då styr jag med jobbarkompisarna till Norrköping och springer, eller jag smålunkar och powerwalkar, årets Vårrus.

Idag är det tre veckor kvar till semestern....

//Sara


Dop, födelsedag och gullvivor

I helgen har vi översett när Thea fick sina namn, gick bra, inget skrik. Fest hemma hos Thess och Robban på kvällen med Robbans barndomskamrater. vi träffas sisådär en gång vartannat år och det är alltid lika trevligt. Det roliga är att det blir fler barn varje gång, den här gången fick vi för första gången träffa Ines, ett riktigt charmtroll som efter mycket tjat till slut bjöd på sitt godis. 
Fyllde år i lördags och firade det på söndagen. Ända sedan jag var barn har jag varje år fått en stor bukett gullvivor och detta år var inget undantag, moster kom med en stor bukett, tack!! :-)
  

//Sara

....

Du vet väl om att du är värdefull
Att du är viktig här och nu
Att du är älskad för din egen skull
För ingen annan är som du

Om jag nån gång svikit ett förtroende eller inte levt upp till de förväntningar ni haft på mig... ingen är perfekt, men alla kan säga FÖRLÅT!!!

//Sara 



Ps Älskar dig mannen, TACK för att du står ut med mig...

Ännu en dag till ända...

Fick en hel del gjort till slut. Idag har jag/vi:

Köpt ett träd till trädgården, ett paradisäppel-träd, inte granatäpple som jag sa till grannen *fniss*
Varit o handlat till födelsedags-bak, killarna ska baka chocloate chip cookies i morgon och jag ska baka....nähä du Lotta det blir en överraskning ;-)
Målat färdigt staketet
Lagt kantsten och bumlingar på framsidan av huset
Räffsat grus ur gräsmattan
Tvättat två maskiner tvätt som mannen hängt. Det är hans jobb ;-)

Killarna slog rekord på eftermiddagen. De är ju ute en hel del på dagis/fritids och är inte lika sugna som vi på att vara ute en hel ledig dag. Efter fikat gick de in och lekte och vi varken såg eller hörde dem på över två timmar :-o! De börjar bli stora mina små bebisar...

I morgon är det jobb igen.

//Sara

Vin, skvaller och Grey´s anatomy

Har ju i tidigare inlägg beklagat mig över att dagarna bara går, inte mycket händer. Tog tag i det och fixade till en liten tjejträff igår. Tanken var att vi skulle gå ut o käka men det slutade med att vi hamna hemma hos Helene och käka smörgåstårta och grät oss igenom Grey´s. Den där serien har verkligen allt, även om jag blir lite frustrerad över att Meredith och McDreamy aldrig riktigt verkar få till det. Vi tjuvkollade nästa veckas avsnitt också så alla ni Grey´s fans därute, ladda med stora näsduken!!!



Ledig dag idag och vädret känns lite opålitligt. Kommer mig inte för att börja med nåt för om jag börjar måla ute så kan jag ge mig f-n på att det börjar regna och jag vill inte gå ner i källaren och greja för solen skiner ju ute!! Snacka om I-lands problem :-S
Men jag har en lista över saker jag ska göra de närmaste dagarna så det är väl bara att tag tag i den, first stop: tvättstugan!!

Ha en skön dag!

//Sara

Shopping med storebror..

Jag behöver ett par nya ballerinaskor, de håller ju bara en säsong och mina börjar bli rejält slitna. Har inte hittat några som jag gillat i Nypan och om jag gillat dem så har de inte funnits i min storlek. Varför köpa in så många 36:or när alla ändå verkar dra 39-40??
I alla fall, tog med mig storebror ner till Norrköping under förevändningen att vi skulle köpa kläder till skolavslutningen och med löfte att om han tog med sig egna pengar så skulle han få köpa dinosaurkort.
Två timmar efter ankomst till Norrköping styrde vi kosan hemåt med:

- tre par skor, bara ett par var mina dock o eftersom man får det tredje paret gratis som gills ju nästan inte dem ;-)
- två par solglajjor, är lite osäker på det ena paret dock vi får se efter en sväng på stan i morgon.
- vita jeans till barnen, lilleman vägrar dock ens prova sina eftersom de är alldeles för långa. Ska försöka göra det ändå när han somnat.
- jeans-shorts, som jag kan grotta omkring med hemma. Eftersom de är killmodell så är det lite "baggy" framtill men mitt traktordäck hänger inte över linningen och det är huvudsaken.
- 3 paket dinosaurie och pokemon kort. Definitivt INTE mina :-)
- 21 par strumpor till mig o barnen. Funderar allvarligt på att var och en i familjen bara ska få ha EN färg på sina strumpor, är så trött på att aldrig komma ihåg vems som är vems.
-sist men inte minst, två helt sjukt coola hattar till kidsen!



Avslutade denna soliga söndag med en tur till tippen och grillat till middag. En helt ok helg, ska bli skönt att få gå till jobbet i morgon och vila upp sig :-)

//Sara


Långbergs lirare, ni gick vidare!!!

Å nästan hela vägen!!!
Igår var det ju skolmästerskap i fotboll. 8 ettakluttare från hela den lokala blaskans upptagningsområde ställde upp. Långbergs lirare inledde med förlust, sen oavgjort, vinst och vinst. Sen följde en nervös timme innan vi fick beskedet att vi gått vidare till semi, på bättre målskillnad!!!
Vi mötte ett lag från det lilla brukssamhället i semi, verkar inte som om man gör mycket annat där än spelar fotboll och är det inte väldigt långa för att vara 8 år??? Förlust blev det men vi fick in en liten tröstpinne till slut.
Match om tredje pris...en riktig prestigematch då det i båda lagen fanns spelare som annars spelar hockey tillsammans. En mycket bra och nervpirrande match som slutade med straffar....Jakob nätade säkert och det stod 1-0 till Långbergs lirare. Polarna Filip och Hampus ställs mot varandra, Filip satt bollen rätt i famnen på Hampus och segern var klar!!! Den där straffen kommer nog Filip och Hampus prata länge om...



Kan berätta att denna lycklige bronsmedaljör somnade på golvet efter Malena Ernmans insats senare på kvällen :-)

//Sara


Torsdag...

...snart är det fredag, det är ju som ni vet min bästa dag på hela veckan. I morgon kan det kanske till och med hända nåt spännande, men vet aldrig.

På lördag är det stor fotbollsturnering i Nypan och storebror ska vara med med sin klass. Så håll tummarna för att det blir sol o varmt, och att det går bra för grabbarna och tjejerna förståss :-)
På eftermiddagen ska vi på fika hos min moster och kolla in släktens senaste tillskott, en lite tjej. O då menar jag liiiten tjej! Med sina 2300 gram så vägde hon inte ens hälften av vad min lilleman vägde som nyfödd, stadiga 4815 pannor och 57 cm lång!! :-o Kan man inte tro idag när han är lång o smal som en tunntarm.

Känns lite segt på bloggfronten just nu. Ungefär som när någon frågar hur läget är, man svarar liksom att det är bra och att allt flyter på som vanligt. Är det så? Händer det inget mer? Nä det kanske inte gör det eller så är man bara så inne i jobba-äta-sova diket så att man inte märker att livet passerar förbi. Skulle egentligen ha åkt till Stockholm i helgen med min Lotta. Planen var att strosa runt på Djurgården, äta och dricka gott och som bonus gå o titta på premiären av Rix Fm:s Festival-premiär. Istället ska jag tillbringa lördagen på en blåsig fotbollsplan...missförstå mig rätt, det ska bli jättekul och de brukar va jätteduktiga, men varför kan man inte få allt??

//Sara

Tänkte jag skulle skriva nåt riktigt insiktsfullt.

Men nä det har jag inte ork till idag känner jag.

Jag vill i alla fall sända ut lite uppmuntrande vibbar till er i min omgivning som av olika anledningar har det tufft just nu. Till er vill jag säga att allt löser sig så småningom och oftast till det bättre men eftersom det just nu mest känns tungt och jävligt, ring mig så dränker vi våra sorger i för mycket vin eller nåt ;-)

Kram kram

//Sara


Ut på äventyr!



Det är ju fruktansvärt jobbigt att vara barnvakt när man ha så här bra medhjälpare :-)

3-barns mamma på låtsas :-)

I helgen ska vi leka mamma, pappa, 3-barns familj. Vi ska åka till Ljungsbro och kidnappa vår lilla femmånaders guddotter så att hennes föräldrar får rå om varandra litegrann. Frågade Thess vad de skulle hitta på, förmodligen skulle de fixa lite hemma. För den oinvigde kan det ju låta lite konstigt att man väljer att va hemma o fixa när man får några timmar utan barn. Men ni med småbarnsåren i färskt minne vet hur effektiv man är när man får några timmar utan avbrott för konfliktlösning, blöjbyte och annat "kul". Ta mannen o mig t ex, i lördags bodde ju barnen hos morfar o mormor för vi hade tänkt gå på bio. Nu gick inte den film som vi ville se så vad hittade vi på för kul då? Jo vi målade källaren!

I alla fall, i morgon efter jobbet styr vi kosan mot Östergötlandet och lite trevligt umgänge. På lördag ska vi åka till Gamla Linköping och Valla fullastade med barnvagn, blöjor, babybjörn och barnmat. Jag har sagt till Thess att vi kommer att vara borta minst tre timmar och vi kommer INTE svara när hon ringer *s*. Fast hon är cool, hon vet att vi gjort det förut :-)

På tal om barn så fick jag ett kul sms idag. Min kompis Kikki ska få en bebis!  Beräknad nedkomst för Miltons lillebror är september. Jag blev väldigt överraskad över att de skulle ha barn igen, trodde nog att de skulle stanna vid ett framförallt med tanke på hur det gick till när de väntade Milton. Jag gillar Kikki skarpt hon är så himla go, men hon är inte det vassaste kniven i lådan (kan tillägga att hon är blond ;-) För o komma till saken, Milton var inte direkt planerad och det var inte förrän i vecka 19 som hon fick bekräftat att hon var gravid!! :-o De hade haft nåt konstigt magvirus på jobbet med svullen mage som symptom så hon trodde hon hade fått det, men när det aldrig gick över och hon började få svårt att sova på magen så tänkte hon att det kanske berodde på nåt annat *hihi* . Men de är världens coolaste föräldrar så jag tror att det kommer att gå som en dans. När Milton var nyfödd tältade de på Irland och resorna till pappa Glenns hemland Nya Zeeland är flera.

Fredag i morgon, ska packa lite nu så vi kan dra direkt när vi slutar jobbet. Hoppas ni haft en bra vecka och att ni får en skön helg!!

//Sara

Stolt mamma med träningsvärk!

Var med storebror i skolan igår. Dagen började med gympa, frågade honom om han ville att jag skulle vara med och det ville han. Så det var bara att packa ner gympakläder o handduk för duscha det är jätteviktigt att göra efteråt fick jag veta. (Känns bra att lite av det man tjatar om fastnar).

Sen var det svenska, lunch och svenska igen. Jag blir så fascinerad över allt som han har lärt sig bara sådär, trodde vi skulle stånga oss blodiga med läsning, plus och minus men jag har nog ett geni till son *s*. Skämt åsido, har ju tidigare skrivit om hur man konstant är orolig för sina barn och om man gör sitt bästa för dem. Därför känns det väldigt skönt för mamma-egot när fröken talar om hur bra det fungerar.
Efter skolan följde bästisen med hem och medan de spelade tv-spel slappade jag i soffan, så himla skönt att bara ligga o göra ingenting. Slumrade till en liten stund oxå, var helt slut efter att ha legat som en korv i ett korvbröd mellan mina två barn hela natten.
Storebror och bästis har varit polare sen de var ett o gick på dagis. Vid fikat satt de o pratade om att om de började jobba på samma jobb när de blir stora så kommer de ha känt varandra längre än alla andra. SÅ SÖTA! :-)

Vaknade i morse med träningsvärk. Vet inte om jag ska tolka det som att jag är dåligt tränad eller om jag använde helt nya muskler på gymnastiken igår. Jag väljer att tro på det sista, försök själv att gömma dig bakom en lite plint o se hur lätt det är ;-)

//Sara


Förlåt mig för jag har syndat...

...det har gått 5 dagar sen mitt senaste inlägg.
Mannen har varit på Elfack-mässan i Göteborg och dit han går dit går datorn.
Var på den stora tyska elektronikaffären i söndags och kollade lite efter en egen dator nu när det är klart med bonusen (Drygt 50% av en månadslön extra på lönen i maj thank u very much!!)Är lite sugen på en sån där minipc men shit vad svåra de är att skriva på! Fast de var de ända som hade Windows XP som operativsystem så vi får väl se....nån där ute som har tips på nån bra dator som funkar att surfa och spela spel på??

//Sara


Inget att göra...

Första maj. Ledig dag. Solen skiner och jag känner inte för att företa mig nånting. Helst av allt skulle jag sitta i soffan/solen och läsa min bok men det har jag inte samvete till. Mannen håller på o ska måla utbygget, han är duktig han, och har svårt att sitta still och inte göra nånting. Det är väl därför jag känner att jag skulle behöva göra nåt jag med. Det finns massor att göra och tyvärr så blir jag lite handlingsförlamad då, det blir liksom för mycket, jag vet inte vart jag ska börja.
Fast jag har börjat i en ände, kanske inte den mest akuta men minst lika viktig. Sommaren är på väg och jag har lite dålig koll på hur grabbarna har det med kläder så jag har just rensat lillemans garderob och tänkte nu ta tag i storebrors. Kan va bra att ha lite koll innan vi åker på vår shopping-excursion på söndag...fördelen var att jag hittade en hel låda med sommarkläder till mig som jag helt glömt bort och med tanke på att jag för tillfället inte har nån lust att shoppa nya kläder så var ju det bra... :-)

Back to work!

//Sara

Valborg med brasa o allt

Var i Bergshammar igår och firade Valborgsmässoafton med Lotta, Patrik och alla barnen. Det är tredje året vi firar Valborg med dem så vi kom överens om att nu är det en tradition, nästan så att man inte behöver fråga vad vi ska göra den här dagen längre. Det är lika med Midsommar det har vi också firat med dem se senaste två åren så Lotta är lite "arg" på oss att vi inte är hemma i år. Fast jag har sagt åt dem att de kan följa med oss, det finns plats ;-)

Valde att köra bil igår, skönt att komma hem på kvällen och inte behöva hämta bilen idag. Vi diskuterade detta under kvällen och kom fram till att vi blivit tråkiga, eller kanske gamla. För två år sedan dansade Patrik Bergshammars-polkan och Lotta och jag fnissade så vi nästan kissade på oss åt killen som drev med SJs talsvar. En riktig bläcka måste det bli framöver bestämde vi iaf och just nu lutar det åt en campinghelg vid havet, sol, engångsgrillar och en massa alkhol!! Moget eller hur? :-)

Vid brasan med min bästa Lotta, love ya!! Vid brasan med min bästa Lotta, love ya!!

RSS 2.0