28 februari

I morgon är det mars. Andra år har det om vi inte haft otur o haft en grön vinter börjat titta fram små gröna plättar på baksidan. Men denna vinter är inte som andra vintrar. Vallarna ligger fortfarande meterhöga och det varma vädret har gjort det smått livsfarligt att ge sig ut o gå utan att riskera att få en mindre lavin i huvudet. Dessutom varnar de för minusgrader i veckan som kommer så det kommer att vara haaaaalt att gå till jobbet.

Denna, den sista, söndagen i februari sov jag länge. Åt (drack) frukost med familjen och började fundera vad som stod på programmet för dagen. Inte ett endaste dugg kom jag fram till. Denna helg har verkligen varit helt utan "måsten", så himla skönt.
Nu sitter jag nybadad och varm i soffan efter en skön söndag. Jag har varit ute o gått med kär vän och avhandlat livsviktiga saker som vad jag ska göra när jag blir stor och vikten av att inte vara rädd för att prata med sina barn. Vi belönade oss med 16 minuter av cancerframkallande fejksol för såhär års är man verkligen inte bara blek, utan helt genomskinlig. Dessutom en sväng via stan o med hem kom sommarens första plagg, en blommig kjol som man inte kan bli annat än glad av :-)

Familjen då? Vad har de gjort denna sköna söndag då vi firar alla Marior? Mannen skottade balkongen igår, men eftersom all snö med buller o bång rasade av taket igår så var det bara att gå ut o skotta balkongen en gång till idag. Lilleman håller på o sätter nytt rekord på Lego-starwars och eftersom storebror inte e hemma så får han spela i fred, utan kommentator ;-) O storebror han har blivit rejält "bortskämd" idag. Inte nog med att kär väns son var här o lekte medan mammorna roade sig, nu är han för första gången på bio utan vuxensällskap....they grow up so fast....

Ska fortsätta på detta sköna, slöa söndags-temat resten av dagen med. Ikväll blir det rester till middag ;-)

//Sara

På mitt nattduksbord

För personlig insikt och förståelse för det motsatta könet (kan man ju hoppas iaf)



...o sen några för ren underhållning ;-)



//Sara

Ps. Har jag sagt att jag äääääälskar bokrean...detta år blev det dock inga kokböcker...känns som det räcker med det 20-tal som står i matkällaren o samlar damm...

It´s complicated

Barnen har sportlov den här veckan och är lediga från skolan. Mannen var ledig i måndags och tog med dig dem till Busfabriken. Jag har dock jobbat hela veckan så för att de skulle få lite riktigt ledigt (från fritids då oxå alltså) så åkte de till farfar o bonusfarmor igår och ska bo där tills i morgon. Detta innebär att mannen och jag har två kvällar där vi helt löst o ledigt kan göra precis vad vi vill! :-)
Igår bjöd vi ut oss på middag hos Lotta och Patrik och Lotta gav mig lite bra tips inför mitt CV-författande i helgen, tack vännen <3
Ikväll har vi varit på bio. Vi skulle ha sett Sherlock Holmes, men antingen så har vi missat den eller så har den inte kommit till lilla Nypan ännu. Så det blev "It´s Complicated" istället. Vilken underbar film!! Trodde nog att den skulle va en riktig chick-flick men den var riktigt, riktigt bra och bjöd på många dråpliga situationer och gapskratt.
   Rekommenderas verkligen!! När jag blir gammal vill jag se ut som Meryl Streep och bo i "hennes" hus :-)

Måste lägga ut bilder på de fina blommorna som jag fick av mannen igår. Berättade för en kollega att jag fått blommor en helt vanlig vardag. "vad har han gjort? eller vad är det han e ute efter?" var hennes spontana svar *s* Ja inte vet jag. Han kanske har ätit romantikpiller, uppskattat e de iaf <3

 

I morgon är det, äntligen, fredag. Känns som om denna vecka varit evigheeeeetslång o väldigt innehållsrik. Ska inte bli helt fel att avsluta den med god mat i goda vänners lag. Mannen har bakat världens godaste choklad-kola-marängkaka ikväll som nu står i köket och frestar...tortyr!!!

//Sara

Hot mama!

Börjar med att be om ursäkt för vad jag nu kommer att "säga", vill varna känsliga läsare...

Helvetes, förbannade, jävla skit!!!

Idag släppte chocken och jag kom till insikt att jag verkligen måste ta tag i vad jag vill göra med, kanske inte resten men iaf en större del av mitt liv. Fick värsta ångesten o höll på att börja gråta med en kund i luren. Huva, det var verkligen läskigt! Alltså, jag vill verkligen se den här förändringen som en möjlighet. Men som med alla andra förändringar så vill man ju helst vara den som tar initiativet till den.
Det är då man upptäcker dem, de underbara människorna man har omkring sig, som trots att de också mår skit just nu verkligen ställer upp och lyssnar, stöttar och kramar om!! Jag kommer att sakna flera av dem massor <3

Jag och mitt dåliga humör bestämde oss för att åka hem och va ledsna i badkaret en stund...humöret vände dock uppåt något när jag kom hem och min Tradera-vinst kommit! O det blev ju inte sämre av att den satt som en smäck!! Bjuder därför på lite före, efter (minus 6 kg) och ännu-mer-efter bilder (minus 12,5 kg).
   

Vet inte NÄR jag kunde ha stl 38 senast :-D

Efter att ha legat i badet med tända ljus och skön musik så såg världen lite bättre ut, kommer nog bli en bättre dag i morgon...

//Sara

 

???

Hm, såg nu att jag verkligen inte kunde räkna i det förra inlägget. TRE tankar...det var ju FYRA punkter?? Vet inte riktigt vad jag ska skylla på, hade iaf garanterat fler hjärnceller i fredags än jag har idag...ett gäng försvann garanterat med det värmande shot som vi inledde kvällen med och i dansens virvlar till 80-tals favoriten Sandra..."I´ll never be, Maria Magdalena..."

 

//Sara

TRE TANKAR OM TOA-VETT

Mitt motto är ju att inte lägga ner energi på saker jag inte kan påverka, men idag ledsna jag verkligen! Därför har jag, likt den gode Herr Fylking, gjort en lista:


TRE TANKAR OM TOA-VETT:
- Vari ligger problemet att sätta i ny rulle på toan när man tar sista biten papper? Jag menar det gör ju till och med min 6-åring.
- Om man kommer efter den som tog sista biten papper. Då börjar man på en ny rulle som man sätter i hållaren sen. Eller? ICKE! Nä man ställer den på handfatet!
- När man sen har tvättat händerna och använt de små pappersservetterna och torkat sig med och slänger den i papperskorgen, då händer det ju titt som tätt att det är så fullt i korgen att den ramlar ut igen. Men du ska inte tro att vuxna människor böjer sig ner och plockar upp den...
- O det som är nästan värst, eller iaf äckligast. Det är de som gör nummer 2 och inte gör rent efter sig!! Jag menar, kollar de inte i toan efter de spolat?? Man kan ju verkligen undra hur det ser ut hemma hos dem *bläääääää*

O å kollegas vägnar vill jag oxå passa på o nämna matrester i slasken...din morsa jobbar inte här!!!!

//Sara

Skräckblandad förtjusning

Vet inte om jag ska skratta eller gråta, dag 47 och dags för vägning, minus 12 kg på vågen!!! Överlycklig!!! Men alltså, var e mina tuttar?? Har trots att jag ammat två barn och inte gjort några kirurgiska ingrepp ganska schyssta rattar men nu är det bara två mjuka skinnpåsar kvar...varför kan man inte få bestämma själv vart fettet ska försvinna?? Jag menar det vore väl bättre att de där irriterande depåerna på insidan av knäna försvann istället, för vad gör de för nytta???

Det är några av mina tankar denna fredagmorgon då det finns miljontals hemlösa på Haiti, när jag och mina cirka 115 kollegor ska centraliseras och det snöar som f-n ute igen! Men hey, man e ju sig själv närmast ;-)

Dags för operation seriös påklädning o traska till jobbet, full fart mot helgen!!!

//Sara

Lite mycket just nu

I tisdags kom beskedet som vände min värld upp o ner. Eller ja, det kanske var en överdrift, men rejält omskakad blev den iaf. Såhär dag 3 känns det som om jag går i ett vakuum. Låter liksom bara tiden gå. Innerst inne vet jag att detta är en bra möjlighet att verkligen jobba vidare men just nu har jag ingen inspiration att formulera ner hur j-a bra jag är och vilken tillgång jag skulle vara för just er!
Därför känns det lite extra skönt att det till helgen är planerat en riktig bläcka med några kära vänner. Till den stora huvudstaden med festklänningen som ger ordet "pluuuunging neckline" en ny innebörd styr vi kosan för att dansa natten lång. De braskande rubrikerna i kvällstidningarna om helgens väntande snöoväder känns dock lite nedslående när SMHI säger att om ni kan stanna inne, gört! Vilda hästar kan inte få mig att stanna hemma för på lördag ska jag "party like it´s 1999" som han säger, vår käre Prince.

//Sara

På väg hem på lätta fötter.

Trots snömodd med underliggande förrädisk knölig is så var det på lätta fötter jag traskade hem från jobbet idag. Till och med mördarbacken upp till grabbarnas skola gick, relativt, lätt.
Vad beror det på? Tror på en kombination av att det är ljust när jag går hem och att jag haft en mycket bra dag på jobbet. Sen kan ju det faktum att jag själv är lättare oxå ha nåt med saken att göra ;-) Vid senaste invägningen visade vågen på minus 10,8 kg och nu kommer jag i mitt andra par måljeans. Det är en häääääärlig känsla att ta på sig ett par jeans som inte suttit bra på tre år och nu sitter de som en smäck!!

Planen för kvällen var trevligt umgänge med hitresta kollegor på sportbar. Men vad är det man säger "you can´t cheat death and taxes"? I det här fallet var det sjukdom som satte käppar i hjulet. Ja, ja det kommer väl fler gånger :-)

//Sara

Alla hjärtans dag

Detta handelns påfund! När, de röda, blommorna ökar i pris med 300% typ o alla ska vara så kärleksfulla mot varandra!!! Nä, riktigt så illa e det väl inte, det är nog mest mitt dåliga samvete som gör sig hörd då jag stod tomhänt i morse när mannen kom med paket...Fast det förståss, jag o grabbarna ska ju gå på bio i eftermiddag. Kan två timmars egentid i soffan med full makt över fjärrkontrollen o säkert ett eller annat OS-sammandrag på tv räknas som en bra present på alla hjärtans dag?? Kan väl kanske det ;-)

Idag är det även lillemans dopdag. Vad är det frågade han? Det var ju den dagen då du hade den långa vita klänningen och fick dina namn i kyrkan, som vi har bild på i sovrummet, sa vi. Lilleman ser bestört ut och utbrister SÄG INTE DET TILL NÅGON I SKOLAN!!! Undrar just vad han skulle säga om vi visar bilden när han som tvååring klätt ut sig i rosa rysch-pysch klänning o tiara *s*



//Sara

Skit, skit, skitdag!!!

Kan väl lugna er med att den hade en kul peak på förmiddagen och slutade bra...

Sms med mannen:

Från mig - Har haft en skitdag. Förhoppningsvis går det över på vägen hem men jag vill bara varna. Puss
Från mannen - Välkommen till samlingen. Här är skit också.

Två sekunder senare ett samtal från mannen att vi sk-ter i kvällens middag och styr kosan mot käk på lokal. Hamnade på O´learys där jag, i stort, sk-t i allt vad kalorier o Cambridge heter. Festade tom till på en Corona som var sååååå god.

Mätta och lättare i sinnet traskar vi hem i kylan, kommer hem till ett hus som stinker lök. Visar sig att mannen hade börjat med maten men helt sonika lämnat löken som den var, stängt av pastavattnet o packat med sig ungarna ut igen. KÄRLEK!

I morgon e de fredag, sug på den ni!

//Sara

Vet inte hur jag ska förklara det för att ge det rättvisa.

Idag har jag varit o lyssnat på Mia Thörnblom. Jag har sett henne på TV, jag har läst om hennes böcker men inte läst någon.
Jag vet inte riktigt hur jag ska återge det jag hörde idag. Men jag kan säga så mycket att jag har skrattat. Trodde inte att det skulle vara en föreläsning för skratt utan mer en föreläsning för eftertanke. Men Mias energi, engagemang och otroligt inspirerande ord gjorde eftermiddagen till en skön blandning av skratt o eftertanke.
Jag har lärt mig några nya ord oxå. Numera heter bilring - volang och celluliter - smilgropar :-)

Så ni där ute som inte varit o lyssna på Mia, gör er själva en tjänst o gå o lyssna. Även du med bra självkänsla kommer få dig ett o annat skratt o tänkvärt ord...



//Sara

Söndag = Städdag

Igår var mannen o jag på det stora svenska möbelvaruhuset. Nya gardiner och lite annat plock stod på listan. Kom hem med servetter o värmeljus (förståss), en ny lykta till trappen eftersom storebror haft sönder den andra. En ny hörnlampa till vardagsrummet, den andra har fått flytta till läshörnan i hallen. Ett större bord till soffan, kudde o täcke till lilleman, nya soffkuddar, en lampskärm, påsklämmor, vattenkanna, tillbringare, slickepottar, spegel, badsalt och sist med inte minst nya gardiner till vardagsrummet o lillemans rum:-)
Åkte vidare till det stora tyska elektronikföretaget och gjorde stora inköp. Ett USB-minne o nya borstar till eltandborsten *s*

Hem till Nypan igen och ut till pappa o mamma som haft barnen. Där bjöds födelsedagsmiddag då pappa fyllde igår. Satt med mamma o syster o kollade på hotell i New York, åååh måtte det bli november snart så vi får strosa runt på den långa avenyerna.
Bänkade oss framför melodifestivalen o ja, vad kan man säga. Dolph var över föväntan. Christine lika hysterisk som vanligt, vad går hon på den människan?? Sen blev det till slut en flipp i form av urgulliga Salem Al Fakir o en inte speciellt oväntad o i mitt tycke flopp med Ola. Men det visar ju bara vilka som röstar i detta sammanhang. Blev dock väldigt besviken över att min personliga favvo Anders Ekborg inte ens kom till Andra Chansen :-(

Å så kom söndagen. Förvarnade barnen igår att vi skulle städa idag. Idag ska vi städa hela huset säger jag till mina barn. Inte jag säger lilleman, inte hela. Nä, ni ska städa era rum, jag ska göra resten...låter som en rättvis fördelning, eller? Ska väl i rättvisans namn säga att mannen också varit med. Tappade som vanligt stinget efter maten så hall, kök o badrum får vänta tills efter storebrors match ikväll.
Men vardagsrummet blev väldigt fint iaf:



//Sara

Mor Vattnar Jorden Medan Jag Sätter Ut Nya Plantor.

eller kanske den här. Hunden Nicklas Kostar Rika Pengar.

Fördelen med barn är att man lär sig nya saker varje dag. Om inte nytt så iaf en rejäl uppfräschning. Om jag säger så här så kanske det klarnar: Merkurius, Venus, Jorden, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus, Pluto. Storebror läser om solsystemet i skolan, är helt o totalt imponert av att de redan lärt sig det.

Idag blev iaf en bra dag även om sminket hängde på halvstång när jag kom till jobbet. Tror inte jag blinkade en enda gång på vägen. Har lovat att ha skidgoggles i morgon om det är samma väder *s*
Har haft en sjukt effektiv dag iaf trots att datasystemet var segare än segast. Sprang på hälsoundersökning o fick en clean bill of health. Nja BMI var väl lite i överkant men det jobbar jag ju på som ni vet.
I väg på nästa möte som gick bra, ska inte tillbaka förrän i slutet på mars om allt går vägen (hoppas, hoppas). Stressa hem, byta om, äta macka och sladda genom snömodden till storebrors första gång på innebandyn. Alltså det finns ingen kärlek så stark och utplånande som den man känner till sina barn, o det behövs så lite för att en mammas hjärta ska svälla av stolthet. Innebandy verkar helt klart vara hans grej.

Puh, äntligen landat i soffan. Uppdaterat mig vad som händer i (facebook)världen. Nu blir det film för hela slanten.

//Sara

Ps, o för er som inte minns geografilektionerna i mellanstadiet: Honduras, Nicaragua, CostaRica, Panama ;-)

Huva! Tänk om man kunnat transferera sig

Tittade ut genom fönstret i morse och möttes av detta:



Bilden spelar tyvärr inte hela verkligheten. För förrutom att det är blött på rutan, vilket avslöjar en temperatur runt slask-nollan, så kommer det ner yrsnö och det blåser ordentligt.
Det är nu man önska att man kunde, likt Harry Potter, snurra på stället och transferera sig till jobbet. Men det blir till o klä på sig regnbralla och luva för mannen har bilen idag. Undrar hur mycket smink jag kommer ha kvar när jag kommer fram? Frågan är varför jag brydde mig om att sminka mig överhuvud taget...Ja, ja, vackert rosiga kinder kommer jag iaf ha när jag kommer fram och det gör ju att den genomskinnligt vinterbleka hyn ser lite friskare ut.

Mycket på G idag, ska till företagshälsovården på hälsoundersökning. Är mest spänd på mitt kolesterol för det har jag aldrig testat. Sen på lite jobbigt möte som förhoppningsvis leder till nåt gott i det långa loppet. Sen ska storebror börja på innebandy ikväll, det ser han fram emot.

Men först, en dag i stormens tecken!

//Sara

RSS 2.0